Sport

Németh Zsanett aranyérmes a kadet birkózó-vb-n

Megszerezte Magyarország első aranyérmét a Szombathelyen zajló kadet birkózó-világbajnokságon. Németh Zsanett a 70 kilogrammosok közt nem talált legyőzőre.

A hazai sportoló előbb egy amerikai, majd egy török riválist győzött le egyaránt hátrányból fordítva három menetben. Az elődöntőben az osztrák Martina Künz ellen is háromszor két percet kellett birkóznia, de ekkor is a magyar bírta jobban a végét.

Az ukrán Karina Sztankova elleni fináléban Németh Zsanett a nap folyamán immár harmadszor elvesztette a nyitómenetet, de a második szakaszban mögékerüléssel egyenlített. Az aranyéremről döntő utolsó két percben a golyóhúzást követően kedvezményezettként földre vitte vetélytársát, ezzel megnyerte a döntőt.

A pénteken szőnyegre lépett másik négy magyar birkózó közül Vidéki Nikolett (40 kg), Egyed Zsanett (46) és Tóth Patrícia (52) egy-egy vereséggel kiesett, míg Szabó Eliána (60) egészen az elődöntőig menetelt, a kazah Jekatyerina Larjonova állította meg. A bronzmeccsen a fehérorosz Krisztina Fedorasko tussal győzte le, így végül ötödik lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik