Sport

Balzsay ismét világbajnok lett

A magyar öklöző Donyeckben hódította vissza a WBA nagyközépsúlyú világbajnoki címét.

A Boksz Világszövetség (WBA) címmérkőzésén a 31 éves magyar versenyző alaposan kitett magáért. Balzsay Károly ugyanis a hazai közönség előtt szereplő Staniszlav Kastanovot verte meg.

A helyszín sem volt utolsó: a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság egyik stadionjában rendezték meg a rangos gálát. Az ellenfél, aki valamivel könnyebb volt a magyar bokszolónál a mérlegelésnél, szintén élvonalbeli ökölvívó, hiszen eddigi 28 meccséből egyet sem vesztett el, ráadásul 15 alkalommal K.O.-val győzött.

A magyar bokszoló egyhangú pontozással (115–113, 115–114, 116–111) szerezte meg a világbajnoki övet. A beszámolók szerint a meccs végig hullámzó volt, ám az utolsó negyedben egyértelműen Balzsay volt a jobb, és a pontozók ezt értékelhették.

Balzsay Károly legutóbb tavaly novemberben lépett szorítóba, akkor a negyedik menetben kiütötte Misa Nikolicot. Eddigi pályafutása során 26 mérkőzést vívott, 24 győzelme mellett kétszer kikapott. A magyar öklöző 2009 augusztusában veszítette el a Boksz Világszervezetnél (WBO) őrzött nagyközépsúlyú világbajnoki övét, miután Budapesten technikai KO-val kikapott a német Robert Stieglitztől.

Ezt követően decemberben a szintén német Robert Gutknechttől szenvedett vereséget, és akkor úgy nyilatkozott, valószínűleg befejezi pályafutását. Tavaly februárban azonban bejelentette, hogy nem hagy fel a profi ökölvívással.

A bányászvárosban hírességek is megjelentek a gálán, a világhírű konferanszié, Michael Buffer mellett az edző-legendának számító, Kastanov és a világ legjobb bokszolójának tartott Manny Pacquiao felkészítését felügyelő Freddie Roach, illetve a WBA szervezet elnöke, Gilberto Mendoza is tiszteletét teszi a gálán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik