Sport

Helyezetlenül zártak a magyarok a cselgáncs-vb-n

Baczkó Bernadett, Nagysolymosi Sándor, Gáspár Eszter és Csoknyai László is búcsúzott a párizsi olimpiai kvalifikációs cselgáncs-vb-n.

A 2007-ben vb-harmadik Baczkó Bernadett a szlovén Urska Zolnirral vívott nagy csatát. Ellenfelének két intésével a KSI dzsúdósa jukóhoz jutott, ám az olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok szlovén egy dobással kiegyenlített. Jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás, ebből bő egy perc telt el, amikor Zolnir vazaarit érően vitte földre Baczkót, aki ezzel kiesett.

A kecskeméti Nagysolymosi Sándor változatos mérkőzést vívott a grúz Avtandil Csrikisvilivel: előbb az ellenfél dobására ítélt ippont a bíró, majd a zsűri felülbírálata után törölte azt, ezt követően a kaukázusi két intésével a magyar dzsúdós jukóhoz jutott. A grúz azonban egy dobásra kapott vazaarival fordított, hét másodperccel a mérkőzésidő vége előtt pedig egy újabb földre vitelért kapott ipponnal fejezte be a csatát.

A miskolci Gáspár Eszter az ausztrál Stevie Kelly legyőzése után a török Selda Karadaggal nézett farkasszemet, aki 24 másodperc elteltével ippont érő dobással nyert.

A csütörtöki négy magyar közül utolsóként maradt állva a paksi Csoknyai László (a képen kékben), dzsúdós a 32 között a tavaly Európa-bajnok Szirazsugyin Magomedovval találkozott, eddigi egyetlen összecsapásukat – tavaly a prágai Világkupa-versenyen – az orosz dzsúdós nyerte. A második összecsapás mindössze 59 másodpercig tartott, amikor Magomedov eldobta Csoknyait, s akciójára ippont kapott.

A versenynap magyarjai tehát egyaránt helyezetlenül zártak, pénteken Mészáros Anett (70 kg) és Joó Abigél (78) lép tatamira.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik