Sport

Ungvári és Csernoviczki is továbbjutott

A 66 kg-os Ungvári Miklós és a 48 kg-ban érdekelt Csernoviczki Éva is bejutott 16 közé az olimpiai kvalifikációs cselgáncs-vb keddi nyitónapján.

Ungvári Miklós, az MTK-Erzsébetváros háromszoros Európa-bajnoka és háromszoros vb-bronzérmese – akinek súlycsoportjában 81-en indultak – a bolgár Martin Ivanov után az izraeli Golan Pollackkal találkozott. Az izraeli dzsúdós egy Világkupa-aranynál tart, és szemlátomást nem “feküdt” neki a magyar stílusa, három és fél percnél bele is került egy leszorításba, de ebből még kikászálódott valahogy. Egy perccel később ismét jött Ungvári “csodafegyvere”, ám ezúttal már nem volt menekvés Pollack számára, az egyoldalú meccset tíz másodperccel a vége előtt csengették ki.

Bíró Tamás tanítványa a nyolcaddöntőben az Eb-második azeri Tarlan Karimovval száll szembe, akit megvert áprilisban az isztambuli Eb döntőjében.

Csernoviczki Éva, a tatabányaiak háromszoros Eb-ezüstérmese az örmény Gajane Artyanjan után a szenegáli Mame Seydivel szállt szembe, a nemzetközi eredmény nélkül álló rivális nem is tanúsított komoly ellenállást. Két figyelmeztetés után a magyar dzsúdós jukóval vezetett, majd két perccel a mérkőzésidő vége előtt egy kétkaros válldobással vetett véget a küzdelemnek.

A nyolcaddöntőben a hazai közönség előtt szereplő Laetetia Payet vár Csernoviczkire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik