Sport

Deák Nagy Marcell is aranyérmes az Universiadén

Nagy magyar siker Sencsenben:az egyetemista és főiskolás sportolók világjátékán a magyar futó megnyerte a 400 méteres síkfutás döntőjét.

Nem vitás, Deák-Nagy Marcell a magyar atlétika egyik legnagyobb reménysége. Ebben az évben szinte nem lehet legyőzni.

A nemrégiben megrendezett junior Eb-n is győztes atléta most 45.50 másodperccel diadalmaskodott, megelőzve tengerentúli versenyzőket is.

Deák Nagy a magyar küldöttség ötödik aranyérmét szerezte az Universiadén, és a másodikat csütörtökön Cseh László harmadik aranyát követően.

A súlyemelők plusz 105 kg-os kategóriájában Nagy Péter ezüstérmet szerzett. A magyar versenyzőszakításban három tökéletes kísérlettel hétkilós előnyre tett szert a mezőnnyel szemben, lökésben azonban harmadik kísérletét, a 227 kilogrammot nem sikerült teljesítenie.

Egyiptomi riválisa megoldotta ezt a feladatot, így bár holtverseny alakult ki, a mérlegelésénél négy kilóval nehezebbnek bizonyuló magyar végzett a második helyen.

“Jó érzés, hogy amiért jöttem, azt sikerült elérni” – mondta a harmadik aranyát begyűjtő Cseh Lászó a 400 vegyes döntője után. “Sanghajban, a világbajnokságon megígértem, hogy itt megmutatom, igenis le tudom úszni normálisan a négyszáz vegyest. Ezt teljesítettem, azaz végül is jó hangulatban zárom ezt a nyarat, ez pedig plusz lelkierőt ad a folytatáshoz.”

“Hatalmas boldogság, hogy sikerült nyernem, el sem hiszem. Azok után, hogy a legjobb idővel kerültem be, gondoltam rá, hogy esetleg összejöhet, ám én ebben az évben a junior Európa-bajnokságra voltam kihegyezve. Nem gondoltam volna, hogy hetekkel azután újra sikerül győznöm, és hogy majdnem ugyanannyit sikerül futnom, mint ott” – így Deák Nagy Marcell.

Nagy Péter az ezüstérem megnyerése után azt mondta, kicsit csalódott volt, amikor nem sikerült a hatodik fogás, úgy érezte ugyanis, hogy riválisa a 234 kg-mal már nem birkózna meg: “Aztán persze az öröm pillanatai következtek, mert szakításban egyéni csúcsot sikerült emelnem, lökésben pedig nagyon hosszú idő után tudtam újra 220 kilót emelni. A 227 nagyon nagy túlzás lett volna, mivel edzésen az idén még nem löktem 210-nél többet, tehát így is nagyon elégedett lehetek.”

A női súlyemelők plusz 75 kg-os kategóriájában Magát Krisztina negyedik lett, az asztaliteniszezők, Kriston Dániel, Schaffer Dániel és Zombori Dávid egyéniben nem jutott tovább, a férfi tőrcsapat pedig rögtön az első fordulóban búcsúzni kényszerült, miután kikapott a lengyelektől.

A magyar csapat eddig öt arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett az Universiadén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik