Sport

Az edző szerint erősödött a fehérvári hokicsapat

Kevin Primeau vezetőedző szerint erősödött a Sapa Fehérvár AV19 csapata, így az osztrák bajnokságban a rájátszásba jutás lehet a cél.

A kanadai szakember szerdai sajtótájékoztatóján kiemelte, nemcsak a légiósok jelentenek komoly erősítést az előző szezonhoz képest, hanem az érkező magyar válogatott játékosok is:“Remélem, mielőbb sikerül összeállítani a lehető legjobb kombinációban a támadósorokat és a védőpárokat. Fontos, hogy már az első hónapban jelezzük, komolyan gondoljuk a playoffba jutást. Az EBEL erős bajnokság, szoros a verseny, éppen ezért nem adhatunk ajándékba pontokat” – jegyezte meg az edző.

A székesfehérvári csapat leszerződtetett egy volt NHL-es kapust, Adam Munrót. Ő hangsúlyozta, nagyszerű élmény volt, amikor még a Chicago Blackhawksban szerepelt, de most már a Fehérvár sikere érdekli, és bízik benne, hogy a hátvédekkel – akik között több rutinos játékos is szerepel – jól tud majd együtt dolgozni. A kanadainak a Finnországba távozó, válogatott Hetényi Zoltánt kell az új szezonban pótolnia.

A Sapa Fehérvár AV19 érkezői

Adam Munro
Cristiano Borgatello
Derek Ryan
Harlan Pratt
Láda Balázs
Magosi Bálint
Németh Attila
Pleszkán József
Sikorcin Ladislav
Sille Tamás

Mint arról korábban beszámoltunk, Mihály Árpád az orosz profiligába (KHL) szerződött. Kevin Primeau a 31 éves csatárra is kitért, és megjegyezte, ha egy hokis a KHL-be igazolhat, akkor élnie kell a lehetőséggel, majd hozzátette:“Már képzeletben összeraktam egy támadótriót Mihállyal, ám az élet közbeszólt. Remélem, a KHL-ben is megállja a helyét. Most pedig keresünk valakit a helyére, addig is a többiek kapnak több bizonyítási lehetőséget szélen.”

A Sapa Fehérvár AV19 távozói
Ales Kranjc
Fekete Dániel
Hetényi Zoltán
Holéczy Roger
Jobb Dávid
Mihály Árpád
Oscar Ackeström
Vaszjunyin Artyom
Vay Ádám

A Fehérvár hétfőn kezdte meg a közös felkészülést, az első edzőmeccs augusztus 12-én lesz a tartalékegyüttes ellen. Ezen kívül még nyolc találkozó vár a játékosokra, köztük a szeptember 3-án és 4-én rendezendő ifj. Ocskay Gábor Emléktorna, amelynek első napján a rendező fehérváriak a dunaújvárosi DAB.Doclerrel, míg az olasz Asiago a Csíkszeredával találkozik.

Az osztrák bajnokság (EBEL) rajtja szeptember 9-én lesz, a Fehérvár a nyitó körben Jesenicére látogat. A cseh Znojmo belépésével az alap- és középszakaszban immár 11 klub érdekelt, míg a playoffba a legjobb nyolc kerül majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik