Sport

Armani öltözteti az olasz olimpikonokat

Giorgio Armani divatcézár tervezi a 2012-es londoni olimpia olasz küldöttségének ruháját.

A 77 éves tervező már korábban is dolgozott sportolókkal, alsóneműit David Beckham futballista és Rafael Nadal teniszező is reklámozta.

A Beckham-házaspár Armani fehérneműiben pózol:

Hírek szerint az olasz olimpikonok Giorgio Armani sportdivatvonalának, az EA7 nevű márkának a ruháit viselik majd. Az olasz maestro 2004-ben alapította ezt a vállalkozását, amely az Emporio Armani birodalom része. Az EA7 az elmúlt években több sportág, így a futás, a sízés, a vitorlázás és a golf terén is figyelemre méltó darabokkal rukkolt elő – vélekedett a márka szóvivője.

Armanin kívül a divatszakma más nagy nevei is elkötelezték magukat az olimpia mellett: a brit csapatot Stella McCartney, a jamaicait a Puma megbízásából Cedella Marley – Bob Marley – lánya öltözteti.

Az olasz divatpápa eddig kétszer tervezett ruhát az angol labdarúgó válogatottnak, kollekciót tervezett a Chelsea focistáinak. “A futballisták a modern kor gladiátorai, ikonná váltak a pályán és azon kívül is” – mondta egy alkalommal.

A 2008-as pekingi ötkarikás játékokon a Freddy márka darabjait viselték az olasz sportolók. A Freddy ruhákkal látja el a milánói Scala balett-társulatát és a londoni királyi balettet is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik