Sport

Gyurta a második helyen jutott a döntőbe

A címvédő magabiztos teljesítménnyel került a 200 méter mell fináléjába, Molnár Ákosnak azonban nem sikerült ugyanez a sanghaji úszó-vb-n.

A tavaly Európa-bajnokságot nyert Gyurta Dániel nagy riválisával, az olimpiai bajnok japán Kitadzsima Kojszukével úszott egy középdöntőben, s erejét szépen beosztva, szinte egyszerre ért célba ellenfelével; 2:08.92 perces idejével pedig nem csupán a futamban, de az összesítés alapján is a második legjobb volt.

Ha lemaradtál róla, itt megnézheted a két magyart:

A 22 éves Gyurta így az 5-ös pályán úszik majd a pénteki döntőben.

“Jót versenyeztünk az olimpiai bajnok Kitadzsimával, és most már nem tudott úgy elmenni tőlem az első százon, mint annak idején, Athénban, a 2004-es olimpián – mondta úszása után Gyurta. – De hát azóta eltelt egy kis idő… Szeretek vele versengeni, s nagyon jó, hogy a holnapi döntőben megint mellettem úszik. Ma majdnem befogtam a végén, mindenesetre elfáradtam, hiszen kétszer is úsznom kellett. 2:09 közeli időt terveztünk, annál is jobb lett, örülök és bizakodom.”

Molnár Ákos is jól úszott, délelőtti 2:12.78-as eredményénél lényegesen gyorsabb volt, s 2:12.07-es ideje összesítésben a 13. helyre volt elég.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik