Sport

Kiss Pál Tamás és a 10-es kanyar

A GP3-as futamgyőztes Kiss Pál Tamás nem csak a célegyenesben előzne népiesre festett autójával a Forma-1-es Magyar Nagydíj hétvégi betétfutamán.

A Forma-1-es Magyar Nagydíj tiszteletére a Tech1 Racing magyar pilótája, Kiss Pál Tamás magyaros motívumokkal pingált autóban versenyez a GP3-as futamokon Mogyoródon.

Az autó ünnepélyes leleplezésén a barcelonai futamot megnyerő Kiss Pál Tamás elmondta, hogy természetesen szeretne a magyar közönség előtt dobogóra állni, és képesnek is érzi magát erre.

„Múlt héten, a Nürburgringen a 18. helyről rajtoltam az első futamon, és végül a másodikat negyedikként tudtam befejezni, ez biztató jel. A hazai közönség előtt szeretnék dobogóra lépni. Fontosak lesznek a pénteki szabadedzések, hogy megtaláljuk a megfelelő beállításokat szombati időmérőre, ami a Hungaroring esetében nagyon fontos”– mondta a Kiss Pál Tamás, aki magyar pilótaként előnyt élvez a többiekkel szemben.

„A hazai pálya előnye versenykörülmények jöhet ki, a tapasztalatokon alapuló apró trükkök sokat hozhatnak a konyhára – ígérte a Tech1 Racing versenyzője, aki a 10-es, enyhe kanyarban tervezi meglepni a többieket. – Ha oda lassabban megyek bele, a kigyorsítás sokkal jobb lesz, így a következő két kanyarban előzési pozíciót találhatok.”

A Hungaroring, a bal felső sarokban az ominózus 10-es kanyar


Miközben Kiss Tamás és a versenyautó a közönség előtt szerepelt, francia versenymérnöke kint a Hungaroringen készítette elő a terepet a közös rohammunkára. Ez a múlt hétvégén, a Nürburgringen nem hozta meg a kívánt eredményt, dacára a negyedik helynek, ugyanis az esős beállításokat nem sikerült eltalálni.

A nürburgringi GP3-as első futam, a végén izgalmas esős körökkel:

A Sport24 kérdésére válaszolva Kiss Pál Tamás elmondta, száraz futamokra készülnek szombat délután és vasárnap kora délelőtt, vizesre nem is nagyon tudnának.

„Esős futamokon elenyésző számban kell mennünk, így nagyon kevés a tapasztalatunk a vizes beállításokkal kapcsolatban, de nincs ezzel másképp a mezőny sem. Nürburgringen nem sikerült eltalálnunk az esős pályára való paramétereket, más csapatoknak pedig igen.

Ez azonban még akkor sem jelent számukra előnyt, ha véletlenül a Hungaroringen is esne. Teljesen más ez a pálya, ráadásul a mogyoródi aszfalt porosabb az átlagnál. Az a célunk, hogy találjunk egy jó alapbeállítást.”

Kiss Pál Tamás megtippelte a Forma-1-es Magyar Nagydíj győztesét is, szerinte, ha a McLaren jól működik a hétvégén, akkor a lendületben lévő Lewis Hamilton lesz az első.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik