Sport

Győzelemmel búcsúzott a női vízilabda-válogatott

A 9. helyen zárt Merész András csapata a sanghaji vizes világbajnokságon, miután utolsó mérkőzését megnyerte a kubaiak ellen.

Az alsóházi helyosztón az egzotikus riválissal szemben remekül kezdett a magyar női pólócsapat, amely első három akcióját kivétel nélkül góllal fejezte be. Czigány Dóra nyitotta a találatok sorát, ő később duplázott, míg a kettő között Bujka Barbara centerből volt eredményes (3-0). Aztán romlott a magyar csapat támadásainak, egyszersmind védekezésének a hatékonysága is, a kubaié ugyanakkor javult, s 3-2-re felzárkózott a karibi együttes. Keszthelyi Rita átlövése célt ért (4-2), de egyértelműen visszaesett a magyarok játéka.

A gyenge pólót folytatták a második negyedben is, minek nyomán a kubaiak vérszemet kapva kiegyenlítettek (4-4), s bár Antal Dóra és Menczinger Kata révén 6-4-re megint elhúzott a gárda, a nagyszünet előtt akadt válasza az ellenfélnek (6-5).

Bujka villámgyors centergólja, majd Takács Orsolya húzása (8-5) javított a hangulaton a harmadik negyed elején, később Keszthelyi pattintása “csorgott” a kapuba, Szücs Gabriella pedig a jobb felső sarok kilövésével nyugtatta tovább a kedélyeket (10-5), kezdett helyreállni a női vízilabdavilág rendje. Olyannyira, hogy Czigány triplája már “tizenegyest” ért, s legfőképpen hatgólos előnyt jelentett (11-5).

A befejező játékrészben azért kubai találat is született (kettő is), a végkifejlet azonban nem lehetett kérdéses: győzött – a hajrában még Takács volt eredményes – a magyar válogatott (12-7), s a kínai vb kilencedik helyén végzett.

“Azt kértem a lányoktól, hogy élvezzék a mérkőzést, de nem hiszem, hogy élvezték… A vb végére még azok is elkészültek az erejükkel, akikről nem gondoltam volna. A csapat játékereje, sajnos, jelen pillanatban a 9. helyre elég” – értékelt Merész András szövetségi kapitány.

Eredmény – a 9. helyért

Magyarország-Kuba 12-7 (4-2, 2-3, 5-0, 1-2)

A magyar góldobók: Czigány 3, Bujka, Keszthelyi, Takács 2-2, Antal, Menczinger, Szücs 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik