Sport

Biczó Bence döntős, Cseh László kiesett

Az ifjúsági olimpiai bajnok Biczó a hatodik helyen került fináléba 200 méter férfi pillangón a vb-n. Cseh nem jutott a legjobb nyolc közé.

A délelőtti előfutamok során Biczó Bence a harmadik legjobb idővel (1:55.71 perc) lépett az elődöntőbe sanghaji úszó-világbajnokságon, míg az 1:52.70-nel magyar csúcstartó Cseh László akkor a nyolcadik volt (1:56.39).

Az elődöntőkben külön futamban indult a két magyar versenyző, mindketten az ötödik helyen végeztek. Ugyanakkor Biczó ideje (1:55.35) összesítésben a hatodik helyre volt elegendő, míg Cseh eredménye (1:56.32) kevésnek bizonyult a döntőbe kerüléshez, a szám olimpiai ezüstérmese a 12. lett.

“A délelőtti verseny rosszul esett, ez nem, sőt úgy érzem, még maradt is bennem a holnapi döntőre, de lehettem volna bátrabb is. A célom az volt, hogy minél közelebb ússzak egyéni csúcsomhoz, az 1:54.79-hez, a döntőben is erre törekszem” – összegzett Biczó.

Az amerikai Michael Phelps összesítésben a harmadik legjobb idővel lépett tovább (1:54.85), a leggyorsabb a japán Macuda Takesi volt (1:54.30).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik