Sport

Megszórtuk a spanyolokat a helyosztón

A magyar női vízilabda-válogatott 17-13-ra nyert a spanyolok ellen a sanghaji vizes világbajnokság női vízilabdatornáján.

Csak a 9-12. helyért zajló helyosztón szállhatott medencébe Merész András együttese hétfőn, miután a mieink a nyolcaddöntőben egygólos vereséget szenvedtek Ausztrália legjobbjaitól. Tétje tehát már kevesebb volt a Spanyolország elleni összecsapásnak, de a sikerélmény ráfért a magyar válogatottra.

Nem a legjobban indult a találkozó, hiába hoztuk el a labdát a ráúszásnál, a spanyolok szerezték meg a vezetést. Nem kellett azonban sokat várni az egyenlítésre, Szűcs Gabriella kihasznált egy emberelőnyt. Sőt, egy újabb emberfóros szituációból Szűcs ismét eredményes volt, szépen játszotta végig a lehetőséget a magyar együttes.

Nem volt hiány az emberelőnyös helyzetekből, Drávucz Rita növelte kétgólosra az előnyt az éppen kiegészülő hispánok ellen. A gólerős Hill szépített, de Bujka Barbara rögtön visszaállította a különbséget. A spanyolok kapaszkodtak, 4-3 után emberelőnyben lőttek kapufát, de az egyenlítés helyett Takács Orsolya váltott gólra egy jól kijátszott fórt, így 5-3 lett a negyed vége.

A folytatás remekül indult, Drávucz egymás után kétszer is a bevette a spanyol kaput, de ezután a mieink hálóőre, Kasó Orsolya is kétszer kapitulált. A jól játszó Bujka újabb gólt szerzett, a spanyol válasz után pedig Szűcs értékesített egy büntetőt, így Merész András együttese stabilan tartotta az előnyét. Egy újabb magyar találat után érkezett a nagyszünet, 10-6-ra vezettünk félidőben.

A harmadik negyedben egy spanyol bombagólra Keszthelyi Rita két találata volt a válasz, ellenfelünk egyre inkább kezdett szétesni. 12-8-nál Bujka duplája érkezett, a spanyolok még szépítettek, de ötgólos előnnyel fordult a magyar válogatott az utolsó játékrészre (14-9).

A ráúszás a miénk volt, a befejező negyed első gólja viszont a spanyoloké, majd Bujka állította vissza a különbséget. A csapat ekkor kicsit ránkijesztett, három találatra csökkent a különbség, de Keszthelyi két újabb góllal, köztük egy kifejezetten okos találattal nyugtatta meg a magyar szurkolókat.

Végül 17-13-ra diadalmaskodott a magyar válogatott, Merész András csapata a világbajnokságon gyakorolhatta az emberelőnyös, vagy éppen az emberhátrányos helyzeteket. A mieinkre még vár egy mérkőzés, a Kuba elleni találkozón a papírforma szerint nem okozhat gondot a 9. hely megszerzése.

Eredmény – női vízilabda-vb
Magyarország-Spanyolország 17-13

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik