Sport

Közel a bravúrhoz, iksz a hollandok ellen

A magyar női vízilabda-válogatott 9-9-es döntetlent játszott Hollandiával a sanghaji világbajnokságon, így csoportjában a harmadik lett.

A magyar válogatottnak nagyon fontos volt a hollandok elleni találkozó, hiszen egyrészt megmutathatta, hogy fel tud állni az amerikaiaktól kapott pofon után, másrészt elérhette, hogy a folytatásban könnyebb legyen a dolga.

Jól jött nekünk az is, hogy a meccs előtt a görögök legyőzték az olasz válogatottat, így egy esetleges győzelem után Új-Zéland és Görögország várhat a válogatottra. Ellenkező esetben az ausztrálok következnének.

Kasó remek védése volt az első lényeges momentum az Egyesült Államokkal 7-7-es döntetlent elérő hollandok ellen, majd három elhibázott támadás következett mindkét oldalon. Keszthelyi Rita emberelőnyös góljával megszereztük a vezetést (1-0), de Van Belkum hamar egyenlített (1-1), majd át is vették a vezetést a németalföldiek Cabout révén. Sajnos emberelőnyös góllal Van Belkum már kétgólosra növelte az előnyt (1-3), észhez kellett térni.

A második negyed egy kihasználatlan magyar emberelőnyös helyzettel indult (Keszthelyi lőtt a kapusba), majd aztán mindenki mindent elhibázott, így nem született gól a szakaszban.

Sajnos Van Belkum nagy meccset játszik, övé volt a negyedik holland találat (1-4), majd Bujka szépített. Emberelőnybe kerültünk a negyed derekán, és felzárkóztunk Tóth góljával 4-3-ra, de nem sokáig tartott az öröm, mert Cabout átejtette Kasót, miután a bírók egy kontrát fújtak a mieink ellen, és már nem értünk vissza a védekezéshez (3-5). Újabb holland gól (3-6), majd Bujka szépített Drávucz remek passza után.

Remekül kezdődött a negyedik negyed, ugyanis egyenlítettünk. Előbb Szücs, majd Drávucz Rita következett (6-6), ekkor megcsillant a remény a bravúrra. Jött azonban a negyedik gólját szerző Cabout (6-7), és egy holland emberelőny, igaz, ezt nem tudták kihasználni. Mi is kaptunk egy fórt, Merész András szövetségi kapitány pedig időt kért.

Bujka Barbara újabb gólja ismét döntetlent eredményezett (7-7), sőt, jött Szücs, aki hatalmas gólt ragasztott a holland kapuba, 1-0 után ismét nálunk az előny (8-7). Megkapták a hollandok az emberelőnyt, Van Belkum pedig felzárkózott Cabout-hoz, és belőtte negyedik gólját.

Sajnos, Bujka kiállítása után Hakhverdian betalált, pedig éppen lejárt a támadóidő, bosszantó volt (8-9). Ugyanez a szituáció fordult elő a másik oldalon is, Keszthelyi egyenlített másfél perccel a vége előtt (9-9).

A végén témadhattunk a győzelemért, de Drávucz a blokkba lőtte a labdát, így maradt a 9-9-es döntetlen. Ezzel csoportunk harmadik helyén végeztünk, és készülhetünk a bombaerős Ausztrália ellen.

Eredmény – vízilabda-vb, nők, 3. kör
Magyarország – Hollandia 9-9 (1-3, 0-0, 3-3, 5-3)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik