Sport

A BL-döntőt célozták meg a győri kézisek

Itthon a bajnoki cím és a Magyar Kupa megvédésére készülnek Görbiczék, akik kőkemény edzésekkel hangolnak az új szezonra.

“Júliusban a hátralévő időben a fizikai felkészítésen lesz a hangsúly, később áttérünk az úgynevezett vegyes felkészülésre – mondta a Győri Audi ETO KC sajtótájékoztatóján Konkoly Csaba vezetőedző. – A bajnoki rajtig tizenhét edzőmérkőzés szerepel a programunkban, mindent annak rendelünk alá, hogy a versenyszezon kezdetére a régi és az újonnan érkezett játékosokból ütőképes csapatot alakítsunk ki kollégámmal, Danyi Gáborral.”

A korai jó forma indokolt, hiszen az ETO Hypo elleni Bajnokok Ligája-mérkőzését a bécsi klub játékosainak elfoglaltsága miatt – sokan vesznek részt a Pánamerikai Játékokon – előrehozták szeptember 23-ra. Görbicz Anita csapatkapitány elmondta: nagyon kemény edzésekkel készülnek a feladatokra és bízik benne, hogy a következő szezonban minden kitűzött célt sikerül elérniük. Ez a megfogalmazások szerint hazai színtéren a duplázást, nemzetközi szinten pedig a Bajnokok Ligája fináléjába kerülést jelenti.

Az eseményen Johannes Roschek, az Audi Motor Hungaria pénzügyi igazgatója bejelentette, hogy a gyár meghosszabbítja a klubbal a 2012. június 30-án lejáró főszponzori szerződését, ám ennek pontos részleteiről egyelőre nem árultak el többet.

A sajtótájékoztatón bemutatták az új szerzeményeket is: a norvég Heidi Löke BL-győztesként érkezett a Larviktól, ezen kívül kétszeres Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes. A szerb Andrea Lekic a szlovén Krim Ljubljanától jött Győrbe. Hazája válogatottjában szerepel, akárcsak a montenegrói Jovanka Radicevic. Utóbbi kétszeres KEK-győztes. Valamennyien két évre szóló szerződést kötöttek az ETO-val.

Dunaújvárosban mások a célok
Természetesen nem csak Győrben készülnek az új szezonra, de nem mindenhol hasonlóak a kilátások. A Dunaújvárosi NKKSE női kézilabdacsapatánál a bennmaradás a cél, ugyanakkor a vezetőkre is nagy feladat vár, stabilizálniuk kell a klub anyagi helyzetét.
Fehér Tamás elnök csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, szeretnék, ha mihamarabb anyagilag egyenesbe kerülne a csapat, október 20. után remélhetőleg már rendben lesznek a fizetések.
Dankó Ervin, az együttes új vezetőedzője azt mondta: kész csapatot, “jó anyagot” kapott. Hosszú idő után kapusedző is dolgozik majd Dunaújvárosban: az 1999-es BL-győztes Dunaferr hálóőre, Farkas Andrea tér vissza erre a posztra, a felnőtt csapat mellett az utánpótlással, benne a formálódó kézilabda-akadémia tagjaival is foglalkozik majd.
A csapat korábbi játékosai közül Balogh Beatrix Marcaliba, míg Nagy Ivett Veszprémbe szerződött. Radulovics Bojana egészségügyi problémák miatt egyelőre nem edz, de a vezetők tájékoztatása szerint még folytatni szeretné a játékot, s a nyár végén kapcsolódhat be a közös munkába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik