Sport

Világbajnokságon a férfi junior válogatott

Hatalmas bravúrt végrehajtva kijutott a junior vb-re a magyar férfi kézilabda-válogatottunk. Rosta István együttese vasárnap kezdi meg szereplését.

A magyar együttes a többi közt Lengyelországot megelőzve váltotta meg repülőjegyét Görögországba, és a bravúrra egész Európa felkapta a fejét. A fiatalok Mezőkövesden edzőtáboroztak, és számtalan felkészülési találkozót is játszottak az elmúlt hetekben. A nagyatádi tornán legyőztük a szerbeket, a szlovéneket és a feltörekvő katariakat.

A csoportban a legnehezebb ellenfelek minden bizonnyal az Eb-második portugálok, az ötödik spanyolok és a hetedik svédek lesznek. A magyar együttessel szerepel még Kanada, illetve Ázsiából Irán.

A csoportokból az első négy jut be a nyolcaddöntőbe, a Rosta-legénységnek a legjobb 16 közé kerülés a kitűzött cél. Érdekesség, hogy a fiúkat tizenhetedikként emelték ki, az európai válogatottak közül utolsóként.

Az együttes legnagyobb sztárja a Pick-Szeged újdonsült jobbátlövője, Ancsin Gábor, aki tavasszal már a nagyválogatottban is bemutatkozott gyönyörű gólokat lőve.

A magyar válogatott programja:
Július 17. (vasárnap), 19 óra 30 perc, Magyarország-Spanyolország
Július 18. (hétfő), 19 óra 30 perc, Magyarország-Portugália
Július 19. (kedd), 17 óra 30 perc, Kanada-Magyarország
Július 21. (csütörtök), 15 óra 30 perc, Svédország-Magyarország
Július 22. (péntek), 15 óra 30 perc, Magyarország-Irán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik