Sport

Megvan a helyosztók szereposztása az amerikaifoci-vb-n

Meglepetésre nem a Japán válogatott, hanem Kanada lesz az Egyesült Államok ellenfele a 2011-es amerikaifutball-világbajnokság döntőjében.

A szervezők jó érzékkel készítették el a csoportkörök sorsolását, ugyanis az A csoport két legjobbja, Mexikó és az USA, valamint a B csoport két kiemelkedő együttese, Japán és Kanada egymás ellen játszott az utolsó fordulóban.

Az aztékok ellen csak az volt a kérdés, hogy mikor őrlik fel őket az amerikaiak. A harmadik negyedig kellet várni erre, 10-7-es vezetésnél a tengerentúliak belehúztak, és még egy touchdownnal bebiztosították a győzelmet. A regnáló világbajnok így biztos döntős volt, már csak az ellenfél kiléte hiányzott.

Az A-csoport végeredménye:

1. Egyesült Államok 3 győzelem  0 vereség
2. Mexikó 2 győzelem  1 vereség
3. Németország 1 győzelem  2 vereség
4. Ausztrália 0 győzelem  3 vereség

A másik kvartett rangadója előtt Japán tűnt esélyesebbnek a csoportgyőzelemre, azonban meglepetésre, egymás elleni meccsükön Kanada egyenletes teljesítménnyel 36-14-re legyőzte a távol-keletieket. A juharlevelesek sikere azért is meglepő, mert először szerepelnek a világbajnokságon.

A B-csoport végeredménye:
1. Kanada 3 győzelem  0 vereség
2. Japán 2 győzelem  1 vereség
3. Franciaország 1 győzelem  2 vereség
4. Ausztria 0 győzelem  3 vereség

A kontinenstornán a két csoport azonos helyen végzett válogatottak játszanak helyosztót, mégpedig a következő rendszerben: a két csoport negyedik helyezettjei a 7. helyért (Ausztrália-Ausztria), a harmadikok az 5. helyért (Franciaország-Németország), a másodikok a bronzéremért (Mexikó-Japán), a csoportgyőztesek meg az aranyért küzdenek (Egyesült Államok-Kanada).

A házigazda Ausztria csoportbeli negyedik helyezése ellenére eddig remek házigazdának bizonyult, és teljesítményükkel megalapozták egy jövőbeli sikeres osztrák válogatott alapjait.

Az osztrákok buzdítására írt dal sem segített, hogy előrébb lépjenek kvartettjükben:

A helyosztók menetrendje:

:

Július 15. 15:00 Ausztrália-Ausztria (7. helyért)
Július 15. 19:00 Franciaország-Németország (5. helyért)
Július 16. 15:00 Mexikó-Japán (3. helyért)
Július 16. 19:00 Egyesült Államok-Kanada (1. helyért)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik