Sport

Motoros bukás és a Tour-győztes sikertelen próbálkozása

A Tour de France 4. etapján a címvédő Alberto Contador fél kerékkel maradt le a szakaszgyőztes ausztrál Cadel Evans mögött.

A spanyol Alberto Contador az első szakaszon bemutatott bénázása után a 4., Lorient és Mur-de-Bretagne közötti etapon megpróbált címvédőként versenyezni. A szokásos hosszú, de eredménytelen szökés után a mezőny együtt kezdte meg az utolsó kilométereket. Az emelkedőn a hegyimenők domináltak, Alberto Contador komoly erőket mozgósított, hogy begyűjtse idei első szakaszgyőzelmét.

Nem sikerült, a spanyol fél kerékkel maradt le az összetettben is nagy ellenfél Cadel Evanstól. Pedig az ausztrálnak technikai hibája is volt, BMC-s csapattársai mögött kellett magát visszatekernie a mezőnybe, és végül elsőként átgurulni a célon, amint ezt egy amatőr szakértő társaságában is megnézhetjük.

Összetettben viszont nem sikerült Cadel Evans-nek átvennie a vezetést, a sárga trikót viselő norvég Thor Hushovd öregedő sprinter létére tartotta magát az emelkedőn, az élmezőnnyel ért be, és megtartotta egy másodperces előnyét.

Contador viszont nyolc másodpercet hozott legnagyobb riválisán, a luxemburgi Andy Schlecken. A szerdai 5. szakaszra (Carhaix-Cap Fréhel, 164.5 km) talán a francia körverseny eddigi legbénább bukását bemutató motoros és fotós utasa is összeszedi magát.

 

Tour de France, 4. szakasz (Lorient – Mur-de-Bretagne, 172.5 km)
Végeredmény:
1. Cadel Evans (ausztrál, BMC) 4:11:39 óra
2. Alberto Contador (spanyol, Saxo Bank) azonos idővel
3. Alexandre Vinokurov (kazah, Astana) azonos idővel
Összetettben:
1. Thor Hushovd (norvéd, Garmin)
2. Cadel Evans (ausztrál, BMC) 1 másodperc hátrány
3. Frank Schleck (luxemburgi, Leopard) 4 másodperc hátrány
…9. Andy Schleck (luxemburgi, Leopard) 12 másodperc hátrány
…41. Alberto Contador (spanyol, Saxo Bank) 1:42 perc hátrány

Ajánlott videó

Olvasói sztorik