Sport

Djokovic ült a wimbledoni trónra

A hétfőtől világelső Novak Djokovic négy szettben legyőzte a címvédő Rafael Nadalt a wimbledoni tenisztorna döntőjében.

Az egymás elleni 27 mérkőzésből 16-szor is Rafael Nadal diadalmaskodott, ugyanakkor ebben a naptári évben még nem tudta legyőzni riválisát, a hétfőtől világelső Novak Djokovicot – igaz Grand Slam-meccsen még nem kapott ki tőle.

Az első szettben mindkét teniszező magabiztos volt szervajátéka során egészen 5:4-ig, amikor a 24 éves szerb elvette a spanyol adogatását és megnyerte a játszmát.

Emlékezhetünk, Wimbledon 25 esztendős címvédője Andy Murray ellen is szetthátrányba került, ezúttal azonban nem Nadal-dominancia következett, hanem valóságos Djokovic-show. Az élete első wimbledoni fináléját vívó szerb elképesztőt játszott a második felvonásban, sima 6:1-el húzta be az etapot, elérhető közelségbe került számára a győzelem.

A harmadik szettet Nadal kezdte nagyszerűen, Djokovic játékába pedig egyre több hiba csúszott, így a spanyol ellépett 4:1-re. Úgy tűnt a szerb felkapaszkodhat, ám döntő helyzetben jött egy kettős hiba (az első az egész meccsen), az ibériai szépített.

A negyedik játszma elején úgy tűnt, Djokovic rövidre zárja a témát, egy brékkel már 2:0-ra is vezetett, de Nadal megrázta magát és egy szerencsés ütésnek (a labda épphogy átperdült a hálón) is köszönhetően egalizált. A szerb aztán 4:3-as vezetésnél elvette riválisa adogatását, a torna megnyeréséért szerválhatott. Kicsit döcögöősen indult a gém, de végül Novak Djokovic nyerte meg a 125. wimbledoni tenisztorna férfi döntőjét.

Szerb férfi teniszező először diadalmaskodott Wimbledonban. Győzelméért 1.100.000 fontot (330 millió forint) kapott.

“Nehéz szavakba foglalni, amit érzek, olyan mintha még mindig álmodnék. Különleges nap ez az életemben, mert ez a kedvenc tornám. Gyerekként ez volt az első teniszviadal, amit a tévében láttam.”

Eredmény – Wimbledon, férfi döntő
Rafael Nadal (spanyol, 1.) – Novak Djokovic (szerb, 2.) 4:6, 1:6, 6:1, 3:6

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik