Sport

Sarapova nyerte a szépségek csatáját

Az orosz teniszező lesz Kvitova ellenfele a wimbledoni Grand Slam-torna döntőjében, Lisicki nagy sorozata véget ért.

Maria Sarapovának jó esélye van arra, hogy 2004 után újra wimbledoni bajnok legyen, miután a csütörötöki elődöntőben két játszmában legyőzte a német Sabine Lisickit.

A tornán ötödikként kiemelt Sarapova pedig nem kezdett jól, már az első szervajátéka után brékhátrányba került a megilletődöttség jeleit egyáltalán nem mutató német ellenfele ellen. Lisickit kevesen várták az elődöntőbe, nem is szerepelt a kiemeltek között, de az egész tornán rendkívül magabiztosan teniszezett. Hiába volt azonban több nyerő ütése, mint ellenfelének, végül Sarapovának sikerült fordítania, kétszer is elnyerve a német szervajátékát (6:4 az első szettben).

Sarapova két brékkel nyitott a második játszmában, egyre közeledve a finálé felé. Lisicki egy játékot visszahozott, de rögtön harmadszor is brékelték a szettben. 5:1-nél a német hölgy a meccsben maradásért adogathatott – sikerrel. Ezután mindent megtett azért, hogy sikerüljön visszakapaszkodnia: bréklabdához jutott, Sarapova pedig kettős hibát ütött (5:3).

A női tenisz kiszámíthatatlanságát viszont jól jelzi, hogy újabb brék következett, Lisicki meccslabdánál hosszút ütött, így Sarapova 6:4, 6:3-ra megnyerte a két szépséges teniszező csatáját, és bejutott a fináléba.

A szombati döntő másik résztvevője a cseh Petra Kvitova lesz.

Eredmény – női egyes, elődöntő
Sarapova (orosz, 5.) – Lisicki (német) 6:4, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik