Sport

Rosszul látó vonalbírók és eső Wimbledonban

Botrányos bíráskodás mellett a két tavalyi elődöntős csatájából a Pironkova elleni háromszettes sikerrel a cseh Kvitova jutott a négy közé Wimbledonban.

A Kvitova-Pironkova negyeddöntőt nem a center-, hanem az egyes számú pályán játszották. Úgy látszik, a vonalbírók krémje is a befedhető központi csarnokban állta körül kedden a pályát, rengeteg volt a látványosan hibás ítélet.

A két hölgy megdöbbentően sok alkalommal, egymás után kért challenge-eket a szerintük hibás ítéletek miatt – és a vonalbírók által szélesnek vagy hosszúnak ítélt labdák szinte mind bent voltak, a játékosok majdnem mindig jogosan reklamáltak. Ráadásul akadt olyan labda, ami nem csípte a vonalat, hanem telibetalálta, mégis out-ot kiáltottak rá.

A mértéktartó londoni közönségből kósza füttyök szálltak az esőre álló ég felé, a játékosok a fejüket csóválták, a vezetőbíró pedig láthatóan egyre feszültebb lett.

Az első szettet a 8. kiemelt Kvitova nyerte, de a 32. helyen rangsorolt Pironkova egyenlített, de ezzel vége is szakadt az ellenállásának, a cseh hölgy kevesebbet hibázott, és simán hozta a döntő játszmát, és 20010 után ismét bejutott az elődöntőbe.

Kvitova ellenfele a fináléért a fehérorosz Azarenka lesz., aki az osztrák Paszek elleni győztes összecsapását az eső miatt a centerpályán fejezte be.

A másik ágon az orosz Marija Sarapova és a német Sabine Lisicki jutott az elődöntőbe.

Wimbledon, negyeddöntő

Női egyes:

Kvitova (cseh, 8.)-Pironkova (bolgár, 32.) 6:3, 6:7 (5-7), 6:2

Azarenka (fehérorosz, 4.)-Paszek (osztrák) 6:3, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik