Sport

Wozniacki és Serena Williams már a legjobb 16 között

A világelső dán teniszezőnek nem okozott gondot az ausztrál Gajdosova legyőzése Wimbledonban.

Az angol nyílt teniszbajnokság női egyes harmadik fordulójában Gajdosova egy pár játék erejéig még tartotta magát a torna első kiemeltje ellen, de Wozniacki 4:3-nál brékelni tudott, innentől pedig nem volt gond számára az első játszma megnyerése (6:3).

A második szettben még hamarabb érkezett a dán világelső számára a brékelőny, majd 4:2-nél is elvette ellenfele adogatását. Wozniacki a saját szerváinál nem hibázott, így végül simán lépett tovább a nyolcaddöntőbe.

A dán 2009-ben és 2010-ben is a negyedik körben búcsúzott Wimbledonban, most a szlovák Cibulkova ellen próbálhatja majd megtörni ezt a rossz “sorozatot”.

A címvédő amerikai Serena Williams is továbbjutott, miután két sima játszmában verte az orosz Kirilenkót. Az amerikai egyetlen alkalommal sem veszítette el az adogatását a mérkőzés folyamán, és végül 6:3, 6:2-re kerekedett felül a 26. helyen kiemelt ellenfele ellen.

Meglepetésre elbúcsúzott a további küzdelmektől a tornán hatodik helyen rangsorolt olasz Schiavone, aki a Roland Garroson csak a döntőben szenvedett vereséget. Mostani legyőzője Paszek volt, az osztrák teniszező a döntő játszmában 11:9-re kerekedett felül.

A nyolcaddöntőbe jutott a kilencedik helyen kiemelt francia Bartoli (a következő körben Serena Williams lesz az ellenfele), kiesett viszont a szerb Ivanovic.

Eredmények, női egyes, 3. forduló
Wozniacki (dán, 1.) – Gajdosova (ausztrál, 27.) 6:3, 6:2
Serena Williams (amerikai, 7.) – Kirilenko (orosz, 26.) 6:3, 6:2
Paszek (osztrák) – Schiavone (olasz, 6.) 3:6, 6:4, 11:9
Bartoli (francia, 9.) – Pennetta (olasz, 21.) 5:7, 6:4, 9:7 
Cetkovska (cseh) – Ivanovic (szerb, 18.) 6:2, 7:6 (7:0)
Lisicki (német) – Misaki Doi (japán) 6:4, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik