Sport

Czink számára véget ért a wimbledoni kaland

A magyar teniszező a harmadik fordulóban búcsúzott az angol nyílt teniszbajnokságon, miután két játszmában kikapott a kínai Peng ellen.

Az év harmadik Grand Slam-tornáján ugyan csak egyetlen magyar teniszezőért szoríthattunk a női egyes küzdelmei során, de Czink Melinda a várakozásokat felülmúlva óriási bravúrt hajtott végre az első fordulóban, amikor legyőzte a tizedik helyen kiemelt ausztrál Stosurt.

A magyar versenyző a második kört is sikerrel vette, a fehérorosz Yakimova még játszmát sem tudott nyerni ellene. Az már ekkor biztos volt, hogy Czink pályafutása legjobb szereplését produkálja Wimbledonban, de a huszadik helyen kiemelt kínai Peng Su-aj legyőzése sem tűnt lehetetlen feladatnak.

Az első szettben azonban hiába került brékelőnybe Czink, ezt követően háromszor is elveszítette saját adogatását, ennek következtében pedig a játszma is elúszott (6:2 a kínai javára).

A folytatás már sokkal szorosabb játékot hozott, a második játszmában 2:2-nél a magyar teniszező elvette ellenfele adogatását, majd 5:3-nál két szettlabdája is volt Czink Melindának. Ezeket azonban sajnos nem sikerült kihasználni, ráadásul Peng sorozatban három játékot is nyert, miközben a mi idegeinket a Czinket sújtó bírói hibák borzolták.

A szett végül rövidítésbe torkollott, ahol Peng három mérkőzéslabdához jutott. Kettőt még sikerült hárítani, de a harmadiknál Czink hosszút ütött, így számára a harmadik kör jelentette a végállomást Wimbledonban.

Bejutott a nyolcaddöntőbe az orosz Sarapova is: a torna ötödik kiemeltje 6:2, 6:3-ra diadalmaskodott a cseh Zakopalova ellen.

Eredmények – női egyes, 3. forduló
Peng (kínai, 20.) – Czink Melinda 6:2, 7:6
Sarapova (orosz, 5.) – Zakopalova (cseh) 6:2, 6:3
Cibulkova (szlovák, 24.) – Goerges (német, 16.) 6:4, 1:6, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik