Sport

Nemzetközi lesz a július 3-i Magyar Galopp Derby

Számos ló érkezik külföldről is a Kincsem Lovasparkban jövő vasárnap sorra kerülő 89. Magyar Derbyre, ahol kiegészítő programok is lesznek.

A szervezők szlovák, szerb, horvát és német lovakat is várnak, így soha nem tapasztalt mezőny áll starthoz a 12 millió forinttal díjazott, hároméves mének és kancák számára kiírt klasszikus, 2400 méteres versenyben.

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven színes keretprogramokkal várják majd az érdeklődőket. A gyerekeket állatsimogató és pónilovaglás várja, a kalapsátor a híres ascoti verseny hangulatát idézi, kivetítő segítségével pedig a közönség újraélheti Overdose ascoti futását is. A fő műsorszámra Mága Zoltán hegedűművész hangolja a közönséget.

A versenynap 14 órakor kezdődik, a Derby futama 18 óra15 perckor rajtol. Az eseményre a belépés díjtalan.

Ami a derbi mezőnyét illeti: az erős nemzetközi konkurencia ellenére bízhatunk a hazai lovak jó szereplésében, különösen az itthon három futásán veretlen Mediplomatban, aki a 2000 méteres Alagi Díj előtt már 2200 méteren is bizonyított, így papíron nem lehet probléma számára a 2400 méteres táv. Igazi különlegesség lehet a német San Siro futása, a hároméves mén az egykori sprinter klasszis Shakira Mia fia, tavaly került hazánkból Münchenbe, és amennyiben a vasárnapi zárógaloppján tetszetősen mozog, Kerekes Károllyal lesz ott a startnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik