Sport

Darmos drámai veresége

Darmos József az ökölvívó Eb eddigi legnagyobb meccsét vívta Ankarában, de 20:20-as döntetlen után segédpontokkal kikapott az azeri Tejmur Mammadovtól.

A magyar nehézsúlyú roppant idegesen kezdett az idei Bocskai-emlékverseny győztese ellen, kétszer is megcsúszott, egyszer pedig számolni kellett rá, Mammadov megérdemelten szerzett 10:3-as vezetést. A második felvonásban szinte hihetetlen módon feltámadt a Vasas kiválósága, ezt a menetet 6:5-re megnyerte, de akár még nagyobb fölénnyel övé lehetett volna a három perc. A harmadik szaklaszt szinte önkívületi állapotban rohamozta végig Darmos, számtalanszor eltalálta rettegetett balhorgaival a fiatal azerit, aki teljesen elkészült az erejével. Számoltak Mammadovra, a végén a levegőben lógott a K. O., de az azeri kihúzta talpon, és körömrágva várhattuk az eredményhirdetést.

Amely egy hidrogénbomba hatásával volt egyenlő: 20:20-as döntetlent hozott ki az öt pontozó és a gép, de több segédpontjával (110 a 96 ellen) Mammadov nyerte meg a meccset, s jutott a 16 közé.

„Olyan ideges voltam az elején, hogy véletlenül Bacskai Balázs fogvédőjét tettem be magamnak, végig abban bokszoltam, alig kaptam levegőt” – lihegte Darmos.

„Nagyon elment az elején a fiatal azeri, túl nagy volt a hátrány…”, sajnálkozott Kovács László szövetségi kapitány.

„Emberfelettit harcolt Jóska, rettenetes így kikapni, de az tény, hogy rengeteg ütést beszedett”, értékelt Szántó Imre.

Vasárnap egyetlen emberünk, az 52 kilós Kalucza Norbert lép szorítóba, a walesi Andrew Selby ellen, még mindig a 16 közé jutásért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik