Sport

Mindkét magyarnak kiemelt ellenfél jutott Wimbledonban

Arn Gréta a tizenegyedik, Czink Melinda a tizedik kiemelt ellen lép pályára az első fordulóban. Újra összecsap a tavalyi maratoni ütközet két résztvevője.

Sorsoltak Wimbledonban, ahol hétfőn a főtáblás küzdelmekkel kezdetét veszi a 125. angol nyílt teniszbajnokság. A hölgyek mezőnyében két magyar játékos is indul a füvespályás Grand Slam-viadalon, de előfordulhat, hogy Arn Grétának le kell majd mondania a szereplést, hiszen sérüléssel bajlódik. Arnnak amúgy sem lesz könnyű dolga, hiszen a tizenegyedik helyen rangsorolt német Andrea Petkovic ellen kell megkezdenie a szereplést.

Czink Melindát is sokáig gyötörték a sérülések, Wimbledonban azonban már el tud indulni. Ellenfele a tizedik helyen kiemelt Samantha Stosur lesz.

Szávay Ágnes gerincsérülése miatt kényszerült pihenőre, így érte nem izgulhatunk az idei wimbledoni teniszbajnokságon.

A férfiaknál az első helyen kiemelt Rafael Nadal ellenfele az első körben az amarikai Michael Russell lesz, Novak Djokovic a francia Jeremy Chardy ellen lép pályára, Roger Federer pedig a kazah Mikhail Kukushkin ellen kezdi meg a szereplést.

A sorsolás talán legnagyobb érdekessége, hogy ismét egymás ellen játszik John Ismer és Nicolas Mahut, akik tavaly ugyanitt az első fordulóban maratoni csatát vívtak egymással, mindösszesen 11 óra 5 percig küzdöttek, az utolsó szett pedig 8 óra 11 percig tartott (Isner 70:68-ra nyert az ötödik játszmában).

A teljes sorsolás a torna hivatalos honlapján tekinthető meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik