Sport

Michelisz a hétvégén Brnóban versenyez

A csehországi Brnóban rendezik a Túraautó Világbajnokság 2011-es idényének ötödik futamát, amelyen Michelisz Norbert is rajthoz áll BMW-jével.

A Zengő Dension Team szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből kiderül, hogy az előző évek eredményei alapján, a brnói pályán a BMW az esélyesek között indul, hiszen az eddigi tíz futamból hetet bajor versenyautókkal nyertek, a Chevrolet kétszer, a SEAT pedig egy alkalommal végzett az élen.

„Azt mondják, hogy Brno egy tipikusan hátsókerekes, a BMW-nek fekvő pálya, mert a nyomvonal karakterisztikája nagyon igénybe veszi a gumikat, és elsőkerekes autónál a kormányzott és a hajtott kerék ugyanaz, ami óriási hátrány a gumikopás szempontjából. A vonalvezetés az egyik kedvencem, nagyon szeretem a nyújtott kanyarokat, a szintkülönbségeket; Brno igazán technikás pálya. Az utolsó szektorban lévő kanyarok kigyorsítás szempontjából nagyon fontosak, különösen az utolsó előtti sikán, ami felvezet a hosszú dombra. Itt tizedeket lehet nyerni vagy veszteni, amelyek később akár 3-5 pozíciót is jelenthetnek” – mondta Michelisz.

A hétvége programja idén is két napra korlátozódik: szombaton két szabadedzés előzi meg a délutáni időmérőt, vasárnap reggel pedig 9 órától kezdődik a bemelegítő edzés, amit a két délutáni futam követ 13:05-től. A szombat délutáni időmérő edzést az Eurosport 2 élőben közvetíti 14:00-tól, vasárnap pedig a futamokra kerül sor 12:45-től élőben az Eurosporton.

Az ötödik forduló során Chevrolet, valamint a Volvo és az SR Customer Racing új motorral szerelt versenyautóihoz hasonlóan a Michelisz Norbert által is vezetett BMW 320 TC is megkapja a maximális, 40 kilogrammos büntetősúlyt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik