Sport

Temesvárinak bejön Nadal

A Párizsban páros mérkőzéseket játszó Temesvári Andreát a Roland Garros hivatalos honlapja kihívta egy kérdezz-felelek meccsre.

Az utóbbi évtizedek legjobb magyar női játékosa, aki ma már családanya és egy teniszakadémia vezetője, derekasan állta a sarat, pedig a viccesnek szánt kérdések némelyike elég kíméletlen volt.

– Kivel inna meg egy palack jó bort?

– Rafael Nadallal, esetleg Francesca Schiavonéval, szimpatikusak, olyan emberek, akikkel szívesen elbeszélgetnék egy finom bor mellett.

– Kit vinne el a kedvenc magyar éttermébe?

– A franciák egykori legendás játékosát, Yannick Noah-t. Mindig jóban voltunk, vicces, szórakoztató, éppen megfelelő alany lenne.

– Kivel menne el a cannes-i filmfesztiválra?

– Hát…, olyannal, aki jól néz ki,… de csak ha a férjem nem lenne ott. A viccet félretéve, sok jóképú férfijátékos van, de például Nadal emellett érdekes is. Meg aranyos.

– És Las Vegasba?

– Andre Agassi lenne az idegenvezetőm.  Ő úgy ismeri a helyet, mint a tenyerét, ráadásul nagyszerű ember, és persze ott van Steffi Graf és a Bollettieri teniszakadémia is.

– Kivel menne focimeccsre?

– Lehet David Backhem nevét mondani? Maradjunk a teniszezőknél? Ki focizik közülük jól?

– Gael Monfils jól bánik a bőrlabdával is.

– Jó, akkor vele mennék! Legalább megismerném.

– Kivel készítene interjút a legszívesebben?

– Nadallal, aki egy nagyszerű játékos és emellett egy kedves ember. Nekem is van egy teniszakadémiám Magyarországon, a gyerekek miatt is arról beszélgetnék vele, hogy miként jutott el a csúcsra. A hozzáállása szerintem példaértékű.

– Koncertre is vele menne?

– Igen, mondjuk Seal vagy Prince fellépésére.

– Kivel játszana vegyes párost?

– Leander Paessel. Martina Navratilova véleményére sokat adok, ő játszott vele, aki szerint egy igazi úriember. Tiszteletben a női játékosokat, ez nagyon fontos. Meg hát Paes a világ egyik legjobb páros játékosa, aki segít, ha a partnere gödörbe kerül.

– Kivel nézne meg egy vígjátékot?

– Az egyik leghumorosabb jelenlegi játékos Novak Djokovic. Emellett egy aranyos ember, azonnal kötélnek állt például, amikor a lányom szeretett volna vele egy közös fotót.

– Kivel beszélné meg az élet dolgait?

– Martina Navratilova nagyon jó barátom, nem mellesleg vág az esze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik