Sport

Visszaköltözik Winnipegbe az NHL

Az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő, anyagi gondokkal küzdő Atlanta Trasherst kedden eladták.

A klub korábbi tulajdonosa, Michael Gearon már januárban nyilvánosságra hozta, hogy a csapat az elmúlt években 130 millió dolláros veszteséget termelt és bejelentette, új befektetőtársak után néz. Pár helyi társaság az érdeklődés jeleit mutatta, ők Atlantában tartották volna a franchise-t.

Májusban aztán az atlantai lapok már a True North Sports and Entertainment befektetői csoportot vélték biztos befutónak, majd a felek meg is egyeztek az adás-vételről. Az üzletre végül áldását adta Gary Bettman, a liga komisszárja, így május 31-én hivatalosan is bejelentették, hogy a Trashers Winnipegbe költözik.

Atlanta lett az NHL modern érájának első olyan városa, amely két csapatot is elveszített, 1980-ban a Flames költözött Calgaryba. Winnipeg városa 1996 óta vár NHL-es csapatra, akkor a Jets költözött el a Manitoba államba tartozó településről Arizonába, hogy Phoenix Coyotesként működjön tovább. Egyelőre nem tudni, mi lesz a csapat neve (a korábbi Jetsre van a legnagyobb esély), az azonban biztos, hogy a Thrashers elnevezés Atlantában marad. A gárda a bő 15 ezer ülőhelyes MTS Centerben játssza majd a hazai meccseit.

A fáma szerint a franchise körülbelül 170 millió dollár fejében váltott tulajdonost, ebből mintegy 60 milliót osztanak szét a liga többi csapata között.

Az Atlanta Thrashers 1999 óta íródó történelme során mindössze egyszer jutott be a rájátszásba, még a 2006-07-es szezonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik