Sport

Felújítják a Hajóst, a Komjádi- és a Széchy-uszodát

Az olimpiai központokként is működő sportuszodák fejlesztése mellett döntött a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma.

Ezekben a létesítményekben készülnek fel hazánk élsportolói a nemzetközi megmérettetésekre, és emellett ezek az uszodák adhatnak majd helyet a 2014-es női és férfi vízilabda -Európa-bajnokságnak is, amelynek rendezési jogát hazánk nyerte el nemrégiben.

A kontinensviadal fontos állomása lesz a 2016. évi Rio de Janeiró-i Nyári Olimpiai Játékokra történő csapatépítésnek, a hazai környezetben való felkészülésének.

Az Eb megrendezéséhez a Nemzeti Erőforrás Minisztérium költségvetési szervéhez, a Nemzeti Sportközpontok Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központjához tartozó Hajós Alfréd, Széchy Tamás és Császár-Komjádi Sportuszodát fel kell újítani a kormány elképzelései szerint. Ez mintegy 800 millió forintba kerül majd.

A Magyar Közlönyben megjelenő kormánydöntés jelzi, hogy a 2012. és 2013. évi költségvetés tervezésekor számolni kell az Eb megrendezésével, illetve biztosítani kell a Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központhoz tartozó sportuszodák modernizáláshoz szükséges pénzügyi fedezetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik