Sport

Izzik a levegő: KEK-döntő előtt a Fradi

Nem éppen ideális csarnok vár a Ferencváros női kézilabdacsapatára Alicantéban, ahol a KEK-döntő visszavágóján próbálja megőrizni ötgólos előnyét.

A zöld-fehérek múlt héten hazai pályán 34-29-re nyertek, ma 12 óra 30 perctől pedig a visszavágón harcolhatják ki a nemzetközi kupagyőzelmet.

A magyar együttes szombati repülőútja zavarmentes volt, sőt, némi derültséget keltett, hogy a charterjárat pilótája a vezetőedző unokatestvére volt, így Elek Gábor kölcsönkapta a kapitányi fejfedőt, illetve indulás előtt és a megérkezéskor is egy Fradi-sál lógott a pilótafülkéből. Az együttes gépe a tervezettnél félórával később, 12:30 órakor landolt a spanyol tengerparti városban, ahol napsütéses idő, közel 30 Celsius-fokos hőmérséklet, továbbá mintegy harminc, hangosan éneklő ferencvárosi szurkoló fogadta a zöld-fehéreket.

A kései érkezés miatt a tegnap 15 órára tervezett edzést 17 órára halasztotta a szakmai stáb, ezért a szállodai szobák elfoglalása után hosszas videózás során elemezték a rivális játékát. A 90 perces tréningen a védekezés kapott kiemelt szerepet, illetve a csarnokkal való ismerkedésen volt a hangsúly. Ez utóbbi azért lesz különösen fontos, mert az üvegtetejű létesítményben késő délután, nézők nélkül is tikkasztó a hőség, így elképzelni sem lehet, hogy milyen forróság és izzó hangulat fogadja majd másnap a csapatokat.

“Ezt a kupát haza kell vinni, bármi áron” – jelentette ki az MTI-nek Elek Gábor. “Ez a csarnok borzasztó, erre nem lehet felkészülni, nem csodálom, hogy riválisunk hazai pályán még veretlen a sorozatban. Az nagyon fontos lenne, hogy az első félidőben ne kerüljünk hátrányba, mert akkor ezt a spanyol csapatot is meg lehetne törni.”

Az átlövő Zácsik Szandra is panaszkodott a létesítményre, de hozzátette, nincs mese, ennek ellenére is győzni kell. A csapatkapitány Szucsánszki Zita pedig magabiztosan csak annyit fűzött hozzá, nem is akar kifogásokat keresni, és bármilyen körülmények között el kell hódítaniuk a Kupagyőztesek Európa Kupáját.

Alicante mindenesetre finoman fogalmazva sem ég a mérkőzés lázában. Az utca emberét megkérdezve még a csarnokhoz közel sem akadt olyan, aki tudta volna, hogy a város büszkesége KEK-döntőben lép pályára vasárnap, pedig a település együttesei korábban még egyik sportágban sem játszhattak európai kupafinálét. Bezzeg a labdarúgó élvonaltól már biztosan búcsúzú helyi Hércules hétvégi meccséről órákat mesélnének a megkérdezett sportrajongók. A kézilabda iránti érdektelenség persze annyiban érthető, hogy Spanyolország legnagyobb sportnapilapja, a Marca egyetlen betűt sem szentelt a találkozónak, de a szintén spanyol érdekeltségű, szombat esti női BL-döntő is alig pár sort kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik