Sport

A Tampa bekezdett a keleti döntőben

A Boston Bruins hazai környezetben kapott ki 5-2-re az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Keleti főcsoport-döntőjének első mérkőzésén.

A Tampa Bay Lightning már az első harmad közepén megalapozta a győzelmét, nem is akárhogyan: a floridai alakulat az első harmadban alig másfél perc alatt három gólt szerzett, ezzel hatalmas lépést tett a győzelem felé. Mindhárom találat azonos létszámnál született, a Bocsok védekezése bizony hagyott kívánnivalót maga után.

Seguin révén ugyan még az első húsz perc alatt sikerült szépíteniük a hazaiaknak, de a második harmadban nem változott az állás.

A találkozó végéhez közeledve bebiztosította győzelmét a Tampa, Bergeron egy hatalmas lökettel kihasznált egy emberelőnyt, míg Gagne már a felzárkózás reményében üresen hagyott bostoni kapuba talált be.

A hazaiaknak még egy gólra futotta, ez azonban már sokat nem számított, a Lightning 5-2-es győzelmével sorozatban nyolcadik mérkőzését nyerte meg a rájátszásban, és 1-0-ra vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

Keleti főcsoport-döntő, 1. mérkőzés
Boston Bruins-Tampa Bay Lightning 2-5
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Tampa javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik