Sport

Jövőre Szlovéniában lesz a divízió 1-es hoki-vb

A nemzetközi szövetség döntése alapján Ljubljanában találkoznak a divízió 1-es A-csoportos csapatok jövő áprilisban.

A szlovénok mellett a britek is jelentkeztek, és mivel utóbbiak tizenöt éve nem adtak otthont rangos IIHF-tornának, bizakodtak. Csakhogy a többség Ljubljanára szavazott, így a szlovén, a magyar, az osztrák, a brit, a japán és az ukrán csapat (pokoli csoport) itt szerepel majd.

A magyarok és az ukránok –- mivel idén ők voltak rendezők -– nem is kandidálhattak a 2012-es tornára, de amint azt Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára az MTI-nek közvetlenül a voksolás után elmondta: a válogatott és a lelkes magyar szurkolók miatt minden szempontból kedvezőbb, hogy nem Nagy-Britanniában, hanem egy szomszédos országban lesz a divízió I-es vb.

A hat csapat közül az első két helyezett jut ki a 16 elitegyüttest felvonultató 2013-as, svéd-finn közös rendezésű vb-re, míg az utolsó helyezett 2013-ban a divízió I B-csoportjában lesz érdekelt.

Az elmúlt időszakban Ljubljana kétszer is házigazdája volt divízió I-es tornának: tavaly és 2007-ben a szlovénok éppen a magyarok előtt nyertek, és kerültek fel a világelitbe.

A női felnőtt együttes a divízió II A csoportjában érdekelt az észak-koreaiakkal, ausztrálokkal, a horvátokkal, az újzélandiakkal és a szlovénokkal, utóbbiak lesznek a rendezők 2012. március 24. és 30. között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik