Sport

Bajnok a Győri Audi ETO

Nyolcadik alkalommal lett a legjobb hazai női kézilabdacsapat a győri, miután Görbicz nélkül is nyert Debrecenben.

A Győr az első meccsen magabiztosan nyert, és mivel a női döntő két nyert meccsig tart, Debrecenben megszerezhette újabb bajnoki címét.

Nem jól indult a meccs az ETO-nak, mert Görbicz Anita megsérült egy ütközést követően, és le kellett cserélni – már nem is tudott visszajönni a pályára. A gólok számában viszont jobban állt a vendégcsapat, 3-1-re, 9-6-ra, majd 14-11-re vezetett a zöld-fehér alakulat.

Az első játékrészben különösen Amorim volt elemében, Bradeanu hozta hihetetlen rutinos játékát, a hazaiaktól Csáki, Bognár és Juhász gólerősségét lehet kiemelni. A sors úgy hozta, hogy ahogyan az első, úgy a félidő utolsó percében is sérülés miatt állt a játék: a Debrecen egyik legjobbja, Bogdanovics Annamária sérült meg. Nem mellékesen ötgólos győri előnnyel vonultak pihenőre a felek (13-18).

Emberfeletti küzdelem folyt a pályán a második harminc percben, amit mi sem jelez jobban, hogy a Loki egyenlítetni tudott 21-21-nél! A kapusok is főszerepet kaptak: Kiss Éva két büntetőt is fogott, de Pálinger annyiból őt is felülmúlta, hogy akkor fogott hetest, amikor először vezethetett volna a DVSC (23-23-nál).

Vérten ötödik góljával 25-23-re ment a győri csapat, kérdéses volt, még egyszer fel tud-e állni a padlóról Köstner Vilmos együttese. Időt kért a debreceni mester, de újabb két győri gól következett Vérten és Bradeanu jóvoltából, eldőlt a bajnoki cím, hiszen már az 57. percben jártunk.

Sorozatban negyedik alkalommal lett bajnok a Győr női kézilabdacsapata.

Eredmény, kézilabda, bajnoki döntő, 2. mérkőzés:
Debreceni VSC-Korvex – Győri Audi ETO 25-28 (13-18)
A párharc végeredménye: 2-0 a Győr javára.
Az 5-8. helyért:

Alcoa-FKC-RightPhone – Veszprém-Barabás 32-28 (18-16)
Siófok KC-Galerius Fürdő – Újbuda 32-19 (16-9)

A 9-12. helyért:
ÉTV-Érd – Szekszárd 35-29 (22-14)

A férfi bajnokság 5-8 helyért vívott mérkőzésén:
Pajor Pálinka-Kecskemét – Balatonfüred 26-23 (10-11)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik