Sport

Fantasztikus Alba-siker Szolnokon

Meglepetésre fölényes győzelmet ararott az Albacomp a férfi kosárlabda-bajnokság döntőjének első meccsén.

Nem volt jó napja a szolnoki sportszeretőknek: a Ferencváros 3-2-re verte a labdarúgócsapatot, ezzel az kiesett az élvonalból. Ennél fájóbb volt a kosarasok otthoni betlije, arra ugyanis nem számítottak a helyi drukkerek, ekkora különbségre pedig végképp nem.

Ahogyan azt beharangozónkban is írtuk, a két legjobb formában lévő csapat találkozott a Tiszaligeti Sportcsarnokban, és a nagyszünetig nem is tűnt úgy, hogy kiütés lesz a vége.

A hazaiaktól a magyar válogatottba meghívott Obie Trotter, a vendégektől Hanga Ádám volt elemében, triplákkal operált a két játékos, utóbbitól meglepő, előbbitől kevésbé. A Szolnok az elején meglépett 15-6-ra, de felzárkózott Branislav Dzunic együttese, a nagyszünetre pedig már 40-39-re vezetett.

A harmadik negyedben megalapozta győzelmét az Albacomp, amely nem engedte, hogy a hazaiak érdemben szorossá tegyék a végjátékot: remekül játszott a karriercsúcsát beállító, 13 pontot szerző Keller Ákos, az eddig talán visszafogottabb Hollis és a kiegészítember, Bódi Ferenc is.

A negyedik negyed már örömjáték volt a vendégeknek. A hazaiak támadójátékáról mindent elárul, hogy Obie Trotter 21, valamint Ivory Clark 20 pontja mellett egyetlen játékos sem akadt, aki eljutott volna 10 pontig. Budimir 9, a válogatott Horváth Ákos és Báder Márton csak 7-7 egységig jutott.

Nagy meglepetésre tehát elvesztette pályaelőnyét a Szolnok, így nehéz dolga lesz a későbbiekben. A következő találkozó kedden lesz Székesfehérváron.

Eredmény – férfi kosárlabda-bajnokság, döntő, 1. meccs:
Szolnoki Olaj – Albacomp 69-87 (22-19, 17-21, 18-26, 12-21)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, az Albacomp javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik