Sport

Fiatalítás a Magyar Olimpiai Bizottságnál

Dobos Sándor
Dobos Sándor

újságíró. 2011. 05. 05. 21:07

Többen is távoztak Borkai Zsolt elnökké választását követően a Magyar Olimpiai Bizottságból.

A Népszava weboldalának írása szerint a Magyar Olimpiai Bizottság több munkatársával egyik napról a másikra közölték, hogy már nem tartanak igényt további munkájukra.

A MOB illetékes testülete novemberben választotta meg Schmitt Pál helyére Borkai Zsoltot, a Fidesz országgyűlési képviselőjét, Győr polgármesterét elnökké, aki társadalmi munkában irányítja a magyar sport elsőszámú reprezentáns szervezetét.

A lap megkereste Molnár Zoltánt, az Olimpiai Bizottság főtitkárát, mi igaz a pletykákból, amely szerint keménykezű és ritkán látott vendég az új “prezident”.

A sportvezető elmondta, Borkai Zsolttal napi kapcsolatban állnak, mindenről értesül, és sokat foglalkozik a MOB ügyeivel, még ha ezt sokan nem is így gondolják. Mivel a sporttörvényt úgy módosították, hogy ezentúl a MOB osztja el a sportágak között állami támogatást, pluszfeladatok keletkeztek, amelyek ellátásához edzett, hozzáértő munkatársak kellenek.

No, és kik távoztak? A szervezési- és marketingügyeket a nyugdíjba vonult Babati Lajos helyett Mihók Ildikó látja el, az új sajtófőnök Csurka Gergely helyett Török Olivér lett. Távozott a 80 esztendős Vad Lajos és a jogi osztályról Schmitt Ádám.

Több olimpia óta Molnár Zoltán az ötkarikás játékokra utazó magyar küldöttség vezetője, így adta magát a kérdés, ő maradhat-e posztján:

“Engem csak az elnökség nevezhet ki és válthat le, nem érzem úgy, hogy bizalmatlan lenne velem szemben a MOB vezetősége” – nyilatkozta a Népszavának a sportvezető.

AJÁNLOTT LINK:

Leszámolt Schmitt bizalmasaival a fideszes vezető (nepszava.hu)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.