Sport

Orosz siker a keddi rangadón

Oroszország egy változatos mérkőzésen 4-3-ra győzte le a házigazda Szlovákiát az A csoportos jégkorong-világbajnokságon.

A tavalyi ezüstérmes és a házigazda azért küzdött, hogy pontokat vigyen magával a középdöntőbe, ennek megfelelően nem sokat kellett várni az első gólra, Radulov zörgette meg a hálót az első (!) perc végén. Még meg sem ünnepelhették találatukat az oroszok, fél minutumra rá már egál volt az állás, a veterán Miroslav Satan minden rutinját bedobva a levegőből mattolta Jevgenyij Nabokovot – micsoda találat volt! A hajrában Nikulin is lőtt egy szemkápráztató gólt, így húsz perc után 2-1-re ment a szbornaja.

Fordulás után Oroszország nyomása ellenére Szlovákia fordítani tudott, előbb Marian Gaborik, majd a sokat látott Ladislav Nagy is eredményes tudott lenni, a harmadot azonban ismét a Kazany bekkjének találata zárta, 3-3-ról várták a harmadik felvonást a csapatok.

Végül Morozov gólja döntött a 44. percben, a hazaiak hiába próbálkoztak Halak kapus levitelével, nem sikerült fordítani, így 4-3-as győzelmének köszönhetően a szbornaja három, veresége miatt szomszédunk nulla pontot visz magával a középdöntőbe – ez még nagyon sokat számíthat.

A győztes gól:

A kedd este másik mérkőzésén hosszabbításban dőlt el, hogy Franciaország is továbbjutott, míg Fehéroroszországnak a kiesés ellen kell majd küzdenie.

Eredmények – A csoportos világbajnokság
A csoport:
Oroszország – Szlovákia 4-3 (2-1, 1-2, 1-0)
A csoport végeredménye: Németország 8 pont, Oroszország 6, Szlovákia 3, Szlovénia 1
B csoport:
Franciaország – Fehéroroszország 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 1-0) – hosszabbításban
A csoport végeredménye: Kanada 8 pont, Svájc 6, Franciaország 3, Fehéroroszország 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik