Sport

Kanada és Németország az élen

Németország az A, Kanada a B jelű csoportot nyerte meg a Szlovákiában zajló jégkorong-világbajnokságon.

Az már korábban eldőlt, hogy az eddig becsülettel küzdő Szlovénia biztosan a kiesés elkerülése ellen küzdhet majd, míg Németország legyőzte két szintén továbbjutó riválisát, azaz a maximálisan megszerezhető hat pontot viszi magával a középdöntőbe, így kettejük kedd délutáni párharca abszolút tét nélkül zajlott, amolyan örömhokit láthatott a pozsonyi publikum.

Némi meglepetésre a második harmad felére már kétgólos előnyre tett szert szomszédunk, a harmadik felvonás elején azonban már egál volt az állás. A döntés végül a szétlövéseknél született meg, miután a kapusok kivédték a kísérletezők szemét, Frank Hordler döntött.

Mindeközben Kanada és Svájc egymás ellen döntött a B csoport első helyéről. A svájciak szereztek vezetést Raphal Diaz révén még az első játékrészben, azonban a juharleveles gárda a második harmadban lejátszotta ellenfelét a jégről, így csoda, hogy csak Jordan Eberle és John Tavares tudta mattolni a remek napot kifogó Leonardo Genonit.

A harmadik etap elején ugyan büntetőt rontott a svájci együttes, kisvártatva mégis sikerült egyenlíteni, majd egy hajrábali gyors gólváltást követően következhetett a hosszabbítás, melynek utolsó percében Pietrangelo szerezte meg a győztes találatot, Kanada nyerte a négyest.

A játéknapon még két mérkőzést rendeznek, Szlovákia és Oroszország a középdöntőbe vitt pontokról dönt, míg Franciaország és Fehéroroszország arról meccsel, melyikük kerül az alsóházba.

Eredmények – A csoportos világbajnokság
A csoport:
Szlovénia – Németország 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0) – büntetőkkel
A csoport állása: Németország 8 pont (3 mérkőzés), Szlovákia 3 (2), Oroszország 3 (2), Szlovénia 1 (3)
B csoport:
Kanada – Svájc 4-3 (0-1, 2-0, 1-2, 1-0) – hosszabbításban
A csoport állása: Kanada 8 pont (3 mérkőzés), Svájc 6 (3), Franciaország 1 (2), Fehéroroszország 0 (2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik