Sport

Obi Trotter magyar válogatott lehet

Amerikai játékossal erősödhet az Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott.

A Nemzeti Sport információi szerint a Szolnoki Olaj kosárlabdacsapatának amerikai légiósa, Obadiah Trotter a magyar válogatottban szerepelhet a jövőben.

A légiós a magyar élvonal egyik legjobbja, a februári All Star Gálán is csillogtatta tudását, a hárompontos-dobó versenyt óriási fölénnyel nyerte meg. A 27 éves játékos már meg is tette az első lépéseket ahhoz, hogy magyar állampolgár legyen, a papírmunka elkezdődött a budapesti nagykövetségen – írja a sportnapilap.

Trotter elmondta, nagyon szeretne a magyar válogatottban szerepelni, de most az az elsődleges, hogy a Szolnokkal megnyerje a bajnokságot (2-0-ra vezet a Körmend elleni elődöntőben az Olaj).

Mészáros Lajos szövetségi kapitány a lapnak elmondta, az Eurochallenge-sorozatban mutatott érett játéka miatt gondolta azt a szakmai stáb, hogy segíteni tudna a nemzeti együttesen, különösképpen azért, mert a civil életben is kiváló emberi kvalitásokkal rendelkezik a szolnoki kedvenc.

A magyar válogatott augusztusban Eb-selejtezőket játszik Portugáliában, a győztes részt vehet a litvániai kontinenstornán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik