Sport

A finálé kapujában az Albacomp és a Szolnok

A fehérváriak másodszor is legyőzték az Atomerőműt a férfi kosárlabda NB 1 elődöntőjében. Nyert a Szolnok is.

Az Albacomp a hazai siker után idegenben is jobban kezdett, már az első negyed végén hétpontos előnybe kerültek, azonban a nagyszünetben már csak öt pont volt a paksiak hátránya.

Az összecsapást a harmadik játékrészben döntötte el a maga javára az Albacomp, az Atomerőmű ekkor mindössze nyolc pontot szerzett, a vendégek huszonegyet szórtak.

A fehérváriak végül 86-66-ra nyertek, ezzel 2-0-ra vezetnek a három győzelemig tartó bajnoki elődöntős párharcban. A harmadik mérkőzést pénteken rendezik Székesfehérváron.

A Körmend az idegenbeli vereség után ezúttal hazai pályán igyekezett javítani a Szolnok ellen, és nem is indult rosszul a meccs a számukra: az első negyedben hétpontos előnyre tettek szert, és a második játékrészt is jól kezdték. A folytatásban azonban már a vendéggárda irányított, a nagyszünetben már csak két pont volt a hazaiak előnye.

A harmadik harmad Körmenden sem sikerült jól a házigazdának, öt ponttal elment a Szolnok. A hazaiak hiába próbálkoztak, az Olaj innen már behúzta a találkozót, így 2-0-ra vezet a párharcban. A harmadik találkozót pénteken Szolnokon rendezik.

Eredmény – Férfi kosárlabda NB 1, elődöntő, 2. mérkőzés
Atomerőmű SE-Albacomp 66-86 (20-27, 20-18, 8-21, 18-20)
Az állás: 2-0 az Albacomp javára.
MJUS-Fortress Körmend – Szolnoki Olaj 65-69 (19-12, 18-23, 11-18, 17-16)
Az állás: 2-0 a Szolnok javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik