Sport

Drámai csatában búcsúzott a címvédő

A Chicago Blackhawks gárdája mindent eldöntő hetedik meccsen, hosszabbításban kapott ki a Vancouver Canuckstól.

Pedig nem mindennapi tett végrehajtására készültek a Feketesólymok, a regnáló bajnok ugyanis már 3-0-ás hátrányban is volt a párharc során a klubrekordokat döntögető, az alapszakaszt toronymagasan megnyerő Vancouver Canucks ellen, azonban egy hatalmas feltámadásnak köszönhetően mindent eldöntő hetedik összecsapásra kényszerítette ellenfelét.

Ez sem volt egy könnyű menet a kanadai gárdának, amely Burrows korai góljával sokáig vezetett, ráadásul már a rendes játékidőben lezárhatta volna a továbbjutás kérdését, Corey Crawford kapus azonban ezt másképp gondolta és még a szemét is kivédte a hazaiaknak, ráadásul Toews a hajrában emberhátrányból egalizálni tudott, a jégen fekve kotorta Roberto Luongo mögé a pakkot. A ráadásban aztán egy csúnyán eladott korong után ismét Burrows találta szemben magát Crawforddal, a balszélső pedig másodszor is túljárt a hálóőr eszén és kilőtte a hosszú felső sarkot, a második körbe juttatva csapatát.

Még egy hetedik meccses továbbjutót tartogatott számunkra a szerda hajnal, a Philadephia Flyers és a Buffalo Sabres csatája azonban korántsem hozott ekkora izgalmakat, a Philly magabiztosan húzta be 5-2-vel a mindent eldöntő mérkőzést és jutott tovább a főcsoport-elődöntőbe.

A Boston Bruins és a Montréal Canadiens is lassan egymásra fog unni, a kanadai együttes ugyanis hazai pályán 2-1-re nyerni tudott ősi riválisa ellen, márpedig ezzel egyenlített a párharcban, itt is mindent eldöntő hetedik összecsapásra kerül majd sor.

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők:
Kelet:
Montréal Canadiens-Boston Bruins 2-1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3.
Philadelphia Flyers-Buffalo Sabres 5-2
A párharcot a Philadelphia nyerte 4-3-ra.
Nyugat:
Vancouver Canucks-Chicago Blackhawks 2-1 – hosszabbítás után
A párharcot a Vancouver nyerte 4-3-ra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik