Sport

Ungvári: a testvéremért küzdöttem

Az Isztambulban harmadik Eb-aranyérmét szerző dzsúdós, Ungvári Miklós egy hosszú út egyik állomásaként tekint az újabb elsőségére.

Ahogyan arról írtunk, egésznapos szenzációs versenyzésével harmadszorra is Európa legjobbja lett Ungvári Miklós az isztambuli cselgáncs-Európa-bajnokságon.

“Nem mondom, hogy nem ittunk egy kortyot sem, mindenki elfogyasztotta a maga egy-két pohár sörét, de ennél több nem történt. Nem fáradtam el teljesen, bár a döntőbe jutást egy kicsit megsínylettem, előtte felkavarta a gyomromat valami étel vagy ital, de az utolsó meccs után persze már nem volt gond” – nyilatkozta a döntő másnapján az MTK-Erzsébetváros dzsúdósa, aki testvére, a doppingvétségen ért Attila (becenevén Karvaly) hívott fel először.

“Az adja a különlegességét ennek az éremnek és a hozzá kapott színarany EJU-jelvénynek, hogy ilyen lelkiállapotban szereztem meg. Amikor edzőm, Bíró Tamás látta, hogy az erőm vége felé járok, csak annyit mondott: csináld meg, ha nem magadért, akkor Karvalyért! Ez mindig erőt adott a folytatáshoz. Szóval szépen csillog ez az érem, de tudom, hogy ő is hasonló sikert tudott volna elérni itt Isztambulban” – mondta Ungvári Miklós, aki hozzátette, még nagyon hosszú az út a londoni olimpiáig.

Ungvári Miklós a magyar cselgáncssport 14. Eb-aranyát nyerte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik