Sport

Spanyol finálé lesz Monte-Carlóban

Rafael Nadal a brit Andy Murrayt, David Ferrer az osztrák Jürgen Melzert búcsúztatta a 2,75 millió euró összdíjazású, salakpályás férfi tenisztorna elődöntőjében.

Ugyan Murray remek formában kezdte a meccset, egyből brékelte ellenfelét, a világelső Rafael Nadal azonban az első adandó alkalommal visszavágott, majd gyorsan elhúzott 4-1-re, úgy tűnt sima első szettet láthatunk. A brit ezek szerint nem így gondolta, nagy csatában egyenlíteni tudott (4:4), Nadal azonban behúzta a játszmát 6:4-el.

A második szettben Nadal hozta az első adogatását, aztán Andy Murray magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, így meglepetésre egy könnyed 6:2-velnyerte meg a játszmát.

Mintha mi sem történt volna, Nadal gyorsan háromgémes előnybe került, igaz Murray szett közepén jelezte, hogy orvosi ellátásra szorul, ezt azonban nem kapta meg – le is zajlott egy “komolyan gondolja?”, “igen” párbeszéd a meccs bírájával. Nadal így 6-1-re diadalmaskodott a záró felvonásban és bejutott a torna fináléjába.

A másik elődöntőben a korábbi világelsőt, a svájci Roger Federert búcsúztató Jürgen Melzer csapott össze a spanyol David Ferrerrel, az osztrák pedig el is húzott 3-1-re, azonban elvesztette a lendületét, amit a torna negyedik kiemeltje kihasznált és 6:3-al behúzta az első szettet.

A második etapban 2-2-ig kiegyenlített játék folyt, az ibériai ekkor azonban elhúzott három gémmel, így nem okozott gondot neki megnyerni a mérkőzést.

Eredmények, elődöntő:
Ferrer (spanyol, 4.) – Melzer (osztrák, 7.) 6:3, 6:2
Nadal (spanyol, 1.) – Murray (brit, 3.) 6:4, 2:6,6:1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik