Sport

A lefújás után is csata volt Fehérváron

Balhé tört ki az Albacomp és a Falco-Szova Szombathely KC férfi kosárlabda mérkőzés után.

A nyugat.hu szurkolói beszámolókra alapuló cikke szerint az egyik szombathelyi szimpatizáns egy söröspohárral megdobott egy székesfehérvári drukkert a pénteki mérkőzésen, a sértett ezt követően berohant a pályára, ami miatt állt a játék. A lefújás után (az Albacomp 82-69-re nyert, ezzel 2-1-re vezet a három győzelemig tartó párharcban) a rendőrök nem engedték ki a vendégek szimpatizánsait, mivel keresték a dobálót.

Sokan tömörültek be kis helyre, amikor a cikk szerint az egyik szombathelyi egy rendőr vállára tette a kezét és szólt, hogy hadd távozzanak a csarnokból, erre a rendfenntartók gumibotokkal igyekeztek megoldani a kialakult helyzetet.

R. Szabó Ágnes, a székesfehérvári rendőrkapitányság szóvivője a nyugat.hu-nak megerősítette, hogy volt rendőri intézkedés az Albacomp és a Falco mérkőzésén. Elmondta, a poharat dobó szurkoló társai még azt is megpróbálták, hogy a mosdóban átöltöztetik társukat, hogy ezzel megtévesszék az őt keresőket, ez azonban nem jött össze. R. Szabó Ágnes kifejtette, hogy a szombathelyiek közül nem mindenki volt segítőkész, így a rendőrök a fokozatosság elvét követve kezdtek gumibotozni.

A pályára rohanó székesfehérvári szurkolót is igyekszik beazonosítani a rendőrség.

AJÁNLOTT LINK:

„Szóltak” a gumibotok Székesfehérváron (falcokc.nyugat.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik