Sport

Kemény: úgyis le kell győzni mindenkit

Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya értékelte a sanghaji világbajnokság csoportbeosztását.

Mint ismert, a mieink a harmadik kalapból várták a sorsolást, majd a nyári világbajnokságra megkapták csoportellenfélnek Spanyolországot, Montenegrót és Kazahsztánt. Kemény Dénes szövetségi kapitány szerint nem kell túl nagy feneket keríteni sorsolásnak.

„Mint mindig, érdemes megnyerni a csoportot, nem csak a pihenőnap miatt, hanem azért is, hogy a csapat később kevesebb erőfeszítéssel juthasson el az elődöntőbe és a döntőbe. Egyébiránt voltunk már könnyebb csoportban és nehezebben is, a beosztástól függetlenül szerepeltünk jól és kevésbé jól, úgyhogy úgy gondolom, nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani a sorsolásnak. Aki győzni akar, annak előbb-utóbb úgyis mindenkit meg kell vernie” – idézi Kemény Dénes szavait a vlv.hu.

Szécsi Zoltán úgy értékelt a szakportálnak, hogy a cél ugyanaz, az út rögösebb, ha sikerül a kvartett élén zárni, akkor nagyot lép előre a válogatott. Kiss Gergely bizakodó, szerinte a csoportküzdelmek lelkiekben erősíthetik meg a gárdát. Gór-Nagy Miklós sem vonna le messzemenő következtetéseket, szerinte legalább a montenegróiak hamarabb jönnek a sorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik