Sport

Nehéz vb-csoportban a Kemény-csapat

Magyarország férfi vízilabda-válogatottja Montenegró, Spanyolország és Kazahsztán nemzeti együttesével játssza a csoportmérkőzéseket a júliusi, kínai világbajnokságon.

A sanghaji vb négyeseinek összetételét pénteken alakították ki sorsolással. A Kemény Dénes vezette csapat honlapja, a www.vlv.hu helyszínről származó értesülése szerint a mieink az A-csoportba kerültek, Spanyolország, Montenegró és Kazahsztán mellé.

A magyar érdekeltségű A csoport ellenfelei a nyolcaddöntőben a Szerbia, Románia, Ausztrália, Kína alkotta négyesből kerülnek ki. (A magyarok nem szerepeltek sem a Világligában, sem a Világkupában, így csak a harmadik kalapból várhatták a sorsolást.)

A világbajnokságot július 16. és 31. között bonyolítják le, s a torna első három helyezettje jogot szerez a jövő évi londoni olimpián való részvételre.

A kvartettek:

A csoport: Spanyolország, Montenegró, MAGYARORSZÁG, Kazahsztán
B csoport: Szerbia, Románia, Ausztrália, Kína
C csoport: Horvátország, Kanada, Brazília, Japán
D csoport: Egyesült Államok, Olaszország, Németország, Dél-Afrikai Köztársaság

A nők helyzete sem könnyű: Magyarország a világbajnoki címvédő Egyesült Államokkal, a legutóbb olimpiai aranyérmes Hollandiával, továbbá szintén Kazahsztánnal került egy csoportba a waterpolo-world.com híre szerint.

A nőknél a vb-menetrend ugyanaz, mint a férfiaknál. (A kvartettekben utolsók a 13-16. pozíciókat osztják el majd egymás között.) Merész András együttese az A betűjelű négyes tagja, s az ő ágán a B csoport van.

A világbajnokságot július 16. és 31. között bonyolítják le, s a torna első három helyezettje jogot szerez a jövő évi londoni olimpián való részvételre.

A női torna csoportbeosztása:
A csoport: Hollandia, Egyesült Államok, Kazahsztán, MAGYARORSZÁG
B csoport: Ausztrália, Kanada, Új-Zéland, Üzbegisztán
C csoport: Oroszország, Görögország, Spanyolország, Brazília
D csoport: Olaszország, Kína, Kuba, Dél-afrikai Köztársaság

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik