Sport

Büntetőkkel kaptak ki hokisaink

A magyar férfi jégkorong-válogatott büntetőkkel kapott ki az Ukrajna elleni felkészülési mérkőzésen.

Kedden a Jégpalotában a mieink hosszabbításban maradtak alul a szintén divízió-I-es ukránokkal szemben, szerdán azonban Dunaújvárosban megvolt a lehetőség a gyors revánsra. Ennek megfelelően a magyar csapat szerezte meg a vezetést, Palkovics és Ladányi összjátéka után Vas Mártonhoz került a korong, a székesfehérváriak hokisa pedig nem hibázott, fonákkal emelt a hálóba.

Ezt követően Fedorov kapus percei következtek, majd egy emberelőnyt Materukhin használt ki, 1-1 volt az állás az első etapot követően.

A második harmadban is kiélezett küzdelmet láthatott a publikum, majd az ukránok egy újabb emberfórt toroltak meg, Pobiedonostsev használta ki, hogy Pozsgai Tamás gáncsolás miatt a büntetőpadon ült – Hetényi Zoltán nem sokat láthatott a távoli bombából. Már-már úgy tűnt, a vendégek előnyből vághatnak neki a záró etapnak, Benk András azonban Fedorov mögé tuszkolta a korongot a keresztvas segítségével.

A harmadik felvonásban mind a két félnek megvoltak a lehetőségei, a gól azonban elmaradt a nagy ziccerek ellenére is. Ted Sator csapata nagy esélyt kapott, az ukránok ugyanis a hajrában elcserélték magukat így két percre emberhátrányba kerültek, a fór azonban kihasználatlanul maradt.

A ráadás öt perc sem hozta meg a döntést, pedig a magyar együttes közel állt a gólhoz, de egy ukrán védő combja útját állta a korongnak az utolsó pillanatokban, jöhettek a rávezetések. Ukrajna kapust cserélt a büntetőknél, ez pedig megzavarhatta a mieinket, a vendégek így szerdán is nyerni tudtak.

A meccs legjobbja magyar oldalról Bartalis lett, az ukránoktól Fedorov kapus kapta a kitüntetést.

Eredmény:
Magyarország – Ukrajna 2-3 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0) – büntetők után

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik