Sport

Túlórás vereséget szenvedett a hokiválogatott

Hosszabbítás után 3-2-re kikapott az ukrán csapattól a divízió I-es világbajnokság előtt álló magyar együttes.

A magyaroktól a mai budapesti felkészülési mérkőzésen ezúttal két sérült, Sikorcin (láb) és Horváth (kéz), valamint Szirányi, Benk és Magosi maradt ki a csapatból. Az örökmérleg nyomasztó ukrán fölényt mutatott: tízszer nyertek a vendégek, a magyarok pedig csak kétszer. Igaz, az egyik a 2008-as “szapporói csoda” volt, amelyen feljutott a válogatott a világ legjobbjai közé.

Az ukrán és a magyar együttes egyaránt saját divízió I-es csoportjának házigazdája lesz, és mindkettőjük célja, hogy felkerüljön az élvonalba.

Remekül kezdtek a magyarok, Ladányi és Pozsgai góljaival a tízedik percben már 2-0-ra elhúztak. A szakasz második felében az ukránok átvették a kezdeményezést, s a 16. percben kihasználtak egy emberelőnyt: Safarenko “szúrt bele” jól egy korongba.

A második húsz percben a vendégek játszottak fölényben, lényegesen többet lőttek kapura, Szuper azonban jól védett, a magyar védekezés is jól működött, így ugyan két meg nem adott gólt szereztek az ukránok, de egyenlíteni nem tudtak. A periódus közepén Szupert fejsérülés miatt ápolni kellett, így egy pár percig Bálizs állt a magyar kapuban.

A harmadik felvonásban is az ukránok játszottak fölényben, s viszonylag gyorsan egyenlítettek. A magyar csapat leginkább a védekezéssel törődött, és ritkán veszélyeztette a vendégek kapuját. A hajrát Bartalis szerencsétlen, sérülést okozó palánkra lökése miatt egy ötperces vendégelőny vezette fel, ám Ted Sator együttese szépen “bekkelt”, így nem született gól. A hosszabbítást egy magyar kiállítás döntötte el, melyet gyorsan gólra váltott Ukrajna.

A két együttes szerdán 18 órakor Dunaújvárosban ismét megmérkőzik. A vb-re nevezhető 22 játékost csütörtökön hirdeti ki Ted Sator szövetségi kapitány.

Eredmény:

Magyarország-Ukrajna 2-3 (2-1, 0-0, 0-1, 0-1) – hosszabbítás után
gólszerzők: Ladányi (8.), Pozsgai (10.), illetve Safarenko (16., 63.), Donika (47.)

A csapat programja:

Felkészülés:

szerda 18 óra: Magyarország-Ukrajna (Dunaújváros)

A vb magyar mérkőzései:

április 17., vasárnap 19:30: Magyarország-Hollandia

április 18., hétfő 19:30: Magyarország-Koreai Köztársaság

április 22., péntek 19:30: Magyarország-Spanyolország

április 23., szombat 19:30: Magyarország-Olaszország

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik