Sport

Kikapott a Veszprém Barcelonában

A katalánok otthonában a magyar bajnok sokáig jól tartotta magát, de a második félidőben leblokkolt. Nehéz lesz a visszavágó.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában sokan előrehozott döntőnek minősítették a nyolcaddöntő ezen párosítását, de ehhez a megállapításhoz azért a német csapatoknak lenne egy-két keresetlen megjegyzése.

Rutenka góljával indult a meccs, a horvát igazi magyar specialista, sokszor okozott már nekünk kellemetlen perceket, egy alkalommal a Ciudad Real színeiben időntúli góllal vétette észre magát, azzal nyertek a spanyolok.

Ez a spanyol együttes jól játszott az első féldiőben, Juan Garcia és Tomas különösen villogott, náluk Mirsad Tersic volt elemében, ő négy gólt is lőtt az első harminc percben. Perics jól védett, így igazán szoros volt a meccs.

A második félidőben 17-14-nél háromgólosra nőtt a spanyolok előnye, és ez vízválasztó volt a mérkőzésen. Sajnos Sarmiento a második félidőb 12. percében 21-17-re alakította az állást, mellesleg Lusnyikovot kiszórták a játékvezetők – majd nem sokkal később Gulyást is!

Sokáig nem tudta kihasználni mindezt a Barca, ugyanis Perics elképesztő védéseket mutatott be, majd Perez megtörte a gólcsendet veszprémi részről, rögtön két találatta: 21-19!

Ezután a kubai származású magyar játékos kettőt is rontott, Tomas nem, miközben Sjostrand villogott a katalán kapuban, 24-20 oda, jöhetett Mocsai Lajos időkérése ebben a kritikus szituációban.

Hiába: Nagy László, majd Tomas gólja következett, 26-20 a Barcelonának. Juan Garcia hetesét Perics kifogta (fantasztikusan védett a meccsen), de megint Tomas jött.

A Barcelona a második félidő derekától parádésan védekezett, és ebben nagy szerepe volt Nagy Lászlónak is, aki sokat blokkolt és labdát is szerzett. A mieink 13 percig nem szereztek gólt.

A Veszprémnek csodára lenne szüksége a továbbjutás kiharcolásához.

Eredmény – férfi kézilabda Bajnokok Ligája:

Barcelona – MKB Veszprém 28-21 (14-13)

A másik magyar együttes, a Pick Szeged a Flensburg ellenében 27-26-ra kikapott az első, szegedi összecsapáson.

Eredmény, Barátság Kupa:

Tatran Presov (szlovák) – Celebi-FTC 32-27 (15-16)

Eredmény – női kézilabda-bajnokság:

Győri Audi ETO KC – Újbuda 38-19 (22-10)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik