Sport

Egygólos hátrányban a Szeged a BL-ben

A német bajnoki bronzérmes Flensburg ellen sokáig vezetett a hazai pályán játszó magyar csapat a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A párharc előtt a statisztika nem a Szeged mellett szólt, a magyar csapat az utóbbi években kevés sikert ért el német ellenféllel szemben. Skaliczki László csapata tudta, hazai pályán mindent ki kell magából adnia, hogy sikerüljön megőrizni a továbbjutási esélyt a BL negyeddöntőjébe a visszavágó előtt is.

A mérkőzésen egészen a 6. percig nem esett gól, akkor a vendégek szerezték meg a vezetést. A Tomas Stranovsky, Dusan Beocsanin és Nagy Norbert nélkül felálló hazaiak támadásban pontatlanok voltak, de a sérülések miatt szintén tartalékos Flensburg ellen ez nem bosszulta meg magát. Katzirz Dávid góljával a 14. percben jutott először előnyhöz a Szeged, ekkor 5-4-re vezetett a hazai gárda.

Újabb két gól szegedi gól következett, de időkérése után a Flensburg tartani tudta magát, így a kiharcolt háromgólos hazai előny maradt a szünetre is (12-9).

A második játékrészben egymás góljaira válaszolgattak a csapatok, a németek Szilágyi Viktornak is köszönhetően tartották a 2-3 gólos távolságot, de Mocsai Tamás is betalált a vendégeknél. A 48. percben aztán már egyenlíteni is sikerült a Flensburgnak, Maxim Butenko ugyan még ismét előnybe juttatta Skaliczki László csapatát, a vendégek azonban Szilágyi két góljával – kettős emberhátrányban – átvették a vezetést.

A mérkőzés utolsó perceiben a vendégek sorozatban háromszor is betaláltak, Frantisek Sulc és Törő Szabolcs még szépíteni tudott, így a Szeged egygólos hátrányból, kevés továbbjutási eséllyel várhatja a jövő hét vasárnapi, németországi visszavágót.

Eredmény, Bajnokok Ligája nyolcaddöntő:

Pick-Szeged – Flensburg 26-27 (12-9)

Szeged: Mikler, Tatai, Tóth (kapusok), Bajorhegyi, Baláz, Butenko 4, Grünfelder, Herbert 2, Katzirz 6, Kupcsik, Lékai 2, Sulc 5, Teimel, Törő 3, Vadkerti 3, Zubai 1. Edző: Skaliczki László.

Flensburg: Beutler, Rasmussen (kapusok), Bösen 2, Eggert Jensen 8 (5), Fahlgren 2, Heinl 1, Karlsson, Knudsen 1, Mocsai 2, Svan Hansen 5, Szilágyi 6. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik