Sport

Összefogás a női kézilabdában

Háromnapos összetartáson van a magyar női kézilabda-válogatott Százhalombattán, így most szünetel a bajnokság.

“Eredetileg ezen a héten bajnoki találkozókat kellett volna rendezni, ám ha most nem jön össze a válogatott, négy hónap telt volna el közös munka nélkül, ez pedig nagyon hosszú szünet. Szeretnék köszönetet mondani a kluboknak és a ligának, hogy elfogadták a kérésemet erre a három napra vonatkozóan, és hozzájárultak a bajnoki menetrend módosításához” – tette hozzá Mátéfi, aki elmondta: valamennyi játékossal, akire számít, ő maga beszélt, és mindegyikük örömmel tett eleget a meghívásnak.

Mivel a battai összetartás nem illeszkedik az európai szövetség naptárába, a kapitány a légiósokkal ezúttal nem számolhat. A román Oltchim Valceában játszó Szűcs Gabriella és a német Göppingent erősítő Herr Anita kerülhet képbe a későbbiekben, esetükben minden attól függ, hogy milyen sokat szerepelnek a klubjukban.

A keretben ismét helyet kapott Ferling Bernadett, aki legutóbb a 2008-as pekingi olimpián szerepelt a válogatottban.

“Nem volt kérdés, hogy ha hív a kapitány, jövök. A szülés miatti kihagyás után egyre jobban megy a játék, remélem, tudok segíteni. Nagyon fontos lenne, hogy a németeket legyőzzük” – tette hozzá a dunaújvárosi átlövő.

Hárman – Kisfaludy Anett, Rédei-Soós Viktória és Szarka Adrienn – újoncok, ugyanakkor sérülés, illetve pihentetés miatt Pálinger Katalin, Bódi Bernadett és Kovacsicz Mónika most nem vesz részt a munkában. A következő közös edzőtáborozás április 18. és 20. között lesz.

A vb-selejtező júniusban esedékes. Az első mérkőzést egy később kijelölendő német városban rendezik 4-én vagy 5-én, a visszavágóra pedig június 11-én, Győrött kerül sor. A párharc győztese vehet részt a december 3. és 16. közötti olimpiai selejtezős brazíliai vb-n, míg a vesztes biztosan lemarad a 2012-es londoni játékokról.

A magyar válogatott százhalombattai kerete:
kapusok: Herr Orsolya (Syma-Vác), Pastrovics Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria), Triffa Ágnes (DVSC-Korvex)
jobbszélső: Csáki Viktória (DVSC-Korvex)
jobbátlövők: Bulath Anita (DVSC-Korvex), Hornyák Ágnes (Győri Audi ETO KC), Rédei-Soós Viktória (Syma-Vác)
irányítók: Ferling Bernadett (Dunaújváros Regale Klíma), Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
beállósok: Kisfaludy Anett (ÉTV-Érd), Szabó Valéria (DVSC-Korvex), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)
balátlövők: Szekeres Klára (Budapest Bank-Békéscsaba), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
balszélsők: Szarka Adrienn (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik